FDU Logo

Факултет за драмски уметности - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија

ФДУ - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија


Прв циклус студии - Текстови

На Факултетот за драмски уметности во Скопје евидентирани се вкупно 27 дипломски текстови во прв циклус на студии.

Не се пронајдени податоци за испитни текстови.

Во следната табела се прикажани податоци за дипломските текстови.

ID Наслов Име и презиме Катедра Текст
1 Dies Irae Жанина Мирчевска Театарска и филмска драматургија
2 Македонско девојче Маја Стевановиќ Театарска и филмска драматургија
3 Силјан штркот шанца Дејан Дуковски Театарска и филмска драматургија
4 Драган Котевски Театарска и филмска драматургија
5 Огнен Неделковски Театарска и филмска драматургија
6 Викторија Рангелова Театарска и филмска драматургија
7 Сашко Насев Театарска и филмска драматургија
8 Југослав Петровски Театарска и филмска драматургија
9 Средба Билјана Гарванлиева Театарска и филмска драматургија драмски текст
10 Дијаболика Огнен Георгиевски Театарска и филмска драматургија драмски текст
11 Третата црква Илинка Црвенковска Театарска и филмска драматургија драмски текст
12 New Hope Hotel Никола Трајков Театарска и филмска драматургија
13 Грев и казна или Кој го уби Јанко? Загорка Поп-Антоска Театарска и филмска драматургија драмски текст
14 Небо без рамка Сема Али Театарска и филмска драматургија драмски текст
15 Секојдневна приказна Биљана Дураковска Театарска и филмска драматургија драмски текст
16 Приказна за вистината Благица Секуловска Театарска и филмска драматургија драмски текст
17 Големите очекувања Ана Ристоска Театарска и филмска драматургија драмски текст
18 Максимално забрзување Катерина Момева Театарска и филмска драматургија драмски текст
19 Падобранец Весна Куслеска Театарска и филмска драматургија драмски текст
20 Чеиз Драгана Лукан Театарска и филмска драматургија сценарио за долгометражен игран филм
21 Точка на вриење Ева Камчевска Театарска и филмска драматургија
22 Хроника на еден сон Ивана Нелковска Театарска и филмска драматургија драмски текст
23 Ќерката на чевларот Елена Стојаноска Театарска и филмска драматургија драмски текст
24 ... И други приказни што не се за љубовта Билјана Крајчевска Театарска и филмска драматургија
25 Хауситери Горјан Милошевски Театарска и филмска драматургија драмски текст
26 Адам и Ева Мирјета Фејзулахи Театарска и филмска драматургија драмски текст
27 Грациела Катерина Китоска Театарска и филмска драматургија драмски текст