FDU Logo

Факултет за драмски уметности - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија

ФДУ - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија


Прв циклус студии - Филмови

На Факултетот за драмски уметности во Скопје во периодот од 1992 до 2019 год. евидентирани се вкупно 264 испитни и 28 дипломски филмови во прв циклус на студии.

Во следната табела се прикажани податоци за испитните филмови.

ID Наслов Автор Катедра Детали Година Ознака
1 Роза Иерихонска Дарко Башески Филмска и ТВ камера Играат: Трајче Георгиев, Предраг Павловски, Јелена Жугиќ, Сенко Велинов. Режија и камера: Дарко Башески. Монтажа: Алексо Боневски. Сценарио: Методи Златанов. 1992 22
2 Придвижување Дарко Белев Филмска и ТВ режија Камера и режија: Дарко Белев. Монтажа: Радмила Толмачев. 1992 22
3 Кражба Дејан Димески Филмска и ТВ камера Играат: Горан Зарковски, Кирил Андоновски, Роберт Вељановски, Шишман Ангеловски. Асистент на камера: Оливер Несторовски. Камера: Дејан Димески. Монтажа: Љупчо Атанасовски. 1992 22
4 Лов на црвениот А. Касапинов/ Л. Секуловски/ Д. Димески Филмска и ТВ монтажа 1993/94 229
5 Ca. Blues Фани Гошевска Филмска и ТВ монтажа Играат: Маја Вељковиќ, Билјана Хамамџиева. Организација: Владимир Крстевски. Камера: Дејан Димески. Монтажа: Фани Гошевска 1993/94 229
6 Повик на дивината Драган Гајиќ Филмска и ТВ камера 1993 60
7 Цврста рака Драган Гајиќ Филмска и ТВ камера 1994 60
8 Странец во Њу Јорк Драган Гајиќ Филмска и ТВ камера 1994 60
9 Over dose Дарко Башески Филмска и ТВ камера 1994 60
10 Скомрахи 95-визија Блаже Дулев Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. Камера: Студенти на отсек камера во класата на доц. Апостол Трпески. Монтажа: Блаже Дулев. 1995 30
11 Кажи моме М. Џиџева Филмска и ТВ режија Режија: Марија Џиџева. Камера: Д. Димески. Монтажа: Б. Дулев. 1995 360
13 Car Dream Дарко Башески Филмска и ТВ камера 1995 60
15 Светло-сиво. Птицата Урбу: Девица Александар Поповски Режија Играат: Стево Спасовски, Синоличка Трпкова, Никола Ристановски, Милица Стојанова, Александар Чамински, Младен Крстевски, Тања Кочовска, Џон Илија Апелгрин, Зорица Цветановска, Предраг Павловски, Томи Дучевски, Нино Леви, Роберт Вељановски, Драги Трајановски. Режија: Александар Поповски. Сценарио: Дејан Дуковски, Александар Поповски. Директор на фотографија: Бранд Ферро. Асистент на камера: Среќко Пакоски. Монтажа: Спасе Тасевски. Продукција: Горан Ацевски, Игор Вецовски. Извршен продуцент: Панче Мижимаков. 169
16 Лили Б. Дулев/Д. Гајиќ Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 9
18 I beg your pardon, how shall we start Лазар Секуловски Филмска и ТВ монтажа Камера: Бошко ацевски. Асистент на камера: Дејан Ацевски. Монтажа и режија: Лазар Секуловски. 229
19 Wonderful World Срѓан Јаниќијевиќ Режија Играат: Катина Иванова, Александар Чамински, Русомир Богдановски, Нино Леви, Јовица Михајловски, Бајруш Мијаку, Рубенс Димановски, Никола Ристановски, Синоличка Трпкова. Режија: Срѓан Јаниќијевиќ. Сценарио: Дејан Дуковски. Директор на фотографија: Апостол Трпески. Асистент на камера: Среќко Пакоски. Монтажа: Димитар Грбевски. Продукција: Панче Мижимаков. 169
20 Ѓаволи во срцето Дарко Митревски Режија Играат: Александар Чамински, Никола Ристановски, Стево Спасовски, Владимир Јовановски, Борис Дамовски, Јулијана Стефановска, Амернис Нокшиќи, Дарко Митревски, Горан Стојановски, Драган Бојов. Режија: Дарко Митревски. Сценарио: Дејан Дуковски, Дарко Митревски. Директор на фотографија: Владимир Самоиловски. Асистент на камера: Бранд Ферро. Монтажа: Лаки Чемчев. 169
21 Скомрахи Олгица Поцкова Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. Камера: Дејан Димески, Тони Салковски. Монтажа: Олгица Поцкова.
22 Немост-чувства Б. Неделковски/Д. Попов Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера Музички спот. Камера: Димитар Попов. Монтажа: Благоја Неделковски. 1997 20
23 Колку убав ден Роберт Јанкуловски Филмска и ТВ камера Испит IV г. Играат: Арна Шијаковиќ, Игор Трпчески. Асистенти на камера: Дарко Башески, Томи Салковски. Монтажа: Блаже Дулев. Камера, сценарио и режија: Роберт Јанкуловски. 1997 60/1
26 Сизифус Филип Арсов Филмска и ТВ режија Режија: Филип Арсов. Монтажа: Лазар Секуловски. Камера: Томи Салковски. Асистент на монтажа: Даниел Велјановски. Асистент на камера: Диме Попов. Асистент на режија: Маја Младеновска. 1997 231
27 9 пораки Дарко Белев Филмска и ТВ режија Играат: Димитрија Доксески, Арна Шијак, Сашо Тасевски, Роберт Вељановски, Кристина Атанасова. Директор на фотографија: Горан Трпчевски. Директор на филм: Владимир Василевски. Режија: Дарко Белев. 653
28 Кркма Драган Паковски Филмска и ТВ камера Камера: Драган Паковски (II г.). Монтажа: Игор Јовчевски (II г.) 1998 231/8
29 Омниа меа Снежана Младеновска Филмска и ТВ монтажа Игра: Роберт Ристов. Камера: Драган Паковски, Димитар Попов. Реализација и монтажа: Снежана Младеновска. 1998 231
30 Живот без сон Даниел Велјановски Филмска и ТВ монтажа Камера: Драган Паковски. Асистент на камера: Горан Трпчевски. Монтажа: Даниел Велјановски. 1999/00 229
31 Бледо Димитар Попов Филмска и ТВ камера Играат: Атанас Георгиев, Флора Достовска, Јелена Дишков. Продукција: Дарко Попов. Асистенти на камера: Марина Колоска, Драган Паковски, Бесфорт Имами, Бојан Тикваровски. Монтажа: Благоја Неделковски. Сценарио, режија и камера: Димитар Попов. 1999 245
32 Гето 103 Јане Алтипармаков Филмска и ТВ режија Испитен филм I г. Монтажа: Атанас Георгиев (студент III г.). Камера: Александар Касапинов и Марина Колоска (студент III г.). Продукција: Димче Ефтески, Лазар Ѓорѓевиќ. Сценарио и режија: Јане Алтипармаков. 2000 86/4
33 Мишо Ѓорче Ставрески Филмска и ТВ режија Во продукција на ФДУ и МТВ. Уредник на документарната програма на МТВ: Аљоша Симјановски. Организатор: Ѓоко Темелковски. Сниматели на тон: Горан Андоновски, Мичо Кајчевски. Светло: Јордан Анџелковиќ. Графичка обработка: Бојан Џартов. Камера: Драган Паковски, III г. на катедрата за филмска и тв камера во кл. на проф. Апостол Трпески. Монтажа: Игор Јовчевски, III г. на катедрата за филмска и тв монтажа во кл. на проф. Димитар Грбевски. Режија: Ѓорче Ставревски, I г. во класа на проф. Стојан Попов. 2000 231/2
34 Патници од втора класа Светозар Ристовски Филмска и ТВ режија Испитен филм II г. Сценарио и режија: Светозар Ристовски. Камера: Димитар Попов, Бесфорт Имами, Светозар Ристовски. Монтажа: Благоја Неделковски, Светозар Ристовски. 2000 86/2
35 Опседнатост Наум Михајловски Филмска и ТВ режија Испит II г. Игра: Верица Недеска. Сценарио и режија: Наум Михајловски. Директор на фотографија: Горан Трпчевски. Монтажа и тон: Снежана Младеновска. Асистент на камера: Димитар Попов. 2000 231/7
36 Егзит Борјан Зафировски Филмска и ТВ режија Испит по филмска режија IV г. Монтажа: Владимир Павловски. Директор на фотографија: Томи Салковски. Сценарио и режија: Борјан Зафировски. 2000 95
37 Тунел Огнен Димитровски Филмска и ТВ режија Испит по филмска режија IV г. Играат: Тони Михајловски, Верица Недевска, Срѓан Јаниќијевиќ, Зоран Ристевски. Сценарио и режија: Огнен Димитровски. Асистент на камера: Јане Ќортошев. Асистент на режија: Љупчо Јованов. Монтажа: Владимир Павловски. Директор на фотографија: Дејан Димевски. 2000 95
38 Мис Амнезија Марија Џиџева Филмска и ТВ режија Испит IV г. Играат: Звезда Ангеловска, Владимир Светиев. Асистент на камера: Диме Поповски. Асистент на режија: Билјана Тануровска. Монтажа: Фани Гошевска. Директор на фотографија: Дејан Димески. 2000 95/3
39 Хофманова 13 Маја Младеновска Филмска и ТВ режија Испит IV г. Играат: Диме Илиев, Мајда Тушар, Тања Брковска, Игор Маџиров, Сејхан Џело, Калина Наумовска, Весна Стојановска Николовска, Искра Ефтимова, Изабела Таневска, Емилија Шунковска, Марија Станкова, Верица Недеска, Долорес Јованоска, Маја Менковиќ, Драган Салковски, Симона Милошевска. Асистент на камера: Јане Ќортошев. Асистент на режија: Зоран Младеновиќ. Монтажа: Фани Гошевска. Директор на фотографија: Владимир Самоиловски. Сценарио и режија: Маја Младеновска. 2000 95
40 Еден помалку Александар Русјаков Филмска и ТВ режија 2000
41 Фузија Ѓорче Ставрески Филмска и ТВ режија Играат: Горан Трифуновски, Афродита Атанасова, Петар Ставрески, Ѓорче Ставрески. Продукција: Давор Спировски, Ирена Давиткова, Дарко Попов. Камера: Драган Паковски. Монтажа: Благоја Неделковски. Сценарио и режија: Ѓорче Ставрески. 2000 231/7
42 Ловец Светозар Ристовски Филмска и ТВ режија Играат: Игор Стојчевски, Биљана Драгичевиќ, Александар Микиќ, Ертан Шабан. Продукцијa: Давор Спировски. Асистент на камера: Марина Коловска. Монтажа: Светозар Ристовски и Атанас Георгиев. Директор на фотографија: Димитар Попов. Сценарио и режија: Светозар Ристовски. 2000 231/2
43 Добар ден Сеул Даниел Велјановски Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. Сценарио: Весна Бибоска. Монтажа и камера: Даниел Велјановски. 2000 230
47 Суперхикс Иван Ѓоргиевски Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. Сценарио, режија и монтажа: Иван Ѓоргиевски. Камера: Драгољуб Николовски. 2000
48 Лудак и бомба, Писмо, Грешка, Од овде до вечноста Александар Касапинов Филмска и ТВ камера 2000
49 Блоу ап, Миле Сирма, Есенска приказна, Црвена зона, А кога ти викав, По карпите на Метеора, Самоубиство, И на сон и на јаве, Судбина, Засекогаш заедно, Опседнатост Горан Трпчевски Филмска и ТВ камера По карпите на метеора - испит по филмска и тв камера II г. Сценарио, камера и режија: Горан Трпчевски. Монтажа: Атанас Георгиев. 2000 245/1
50 Болка, Мир во нас мир во... , Кревет за тројца, Жртвување, Будење 7, Херој на нашето време, Неизлечивост, Сосема нов месија, Точак, Глупави песни-Суперхикс, Четвртина Марина Колоска Филмска и ТВ камера 2000
51 Звукот на чеканот Роберт Јанкуловски Филмска и ТВ камера Документарен филм. Камера: Роберт Јанкулоски. Монтажа: Блаже Дулев. Автор: Елизабета Конеска. 2000 124
52 Земјотрес, Поштар, Те сакам-група Нокаут, Шваљер у акција, Blue Monday, МР-Е, Погрешно време Славе Стојановски Филмска и ТВ камера 2000
53 Будење Александар Крстевски Филмска и ТВ камера Документарен филм. Учествуваат: Ертан Шабан, Несрин Таир, Славиша Кајевски, Даниела Стојковска, Сашо Коцев, Катарина Илиевска, Нина Павловска, Ана Трпчевска, Јасмина Василева, Катерина Шехтанска, Калина Наумовска. Сценарио, камера и режија: Александар Крстевски. Монтажа: Марко Ѓоковиќ. Продукција: Огнен Антов, Иво Антов. 2000 232
54 Сон, Пантомима, Седмо небо, Скулптори, Како да отсечеш планина, Џаболебар, Сеќавање, Детето на улицата, Крстосница Владимир Димески Филмска и ТВ камера Крстосница - Играат: Ана Стојановска, Петар Стојковиќ, Мартин Јорданоски, Ана Кафкалевска, Ивана Ангеловска, Орхан асани, Катерина Аневска, Катерина Чакмакоска. Продукција, режија и сценарио: Косара Митиќ. Камера: Владимир Димески. Монтажа: Игор Шентески. 2000
55 Сеќавањата на Марија Кирил Шентевски Филмска и ТВ камера 2000
56 Alone Дарио Секуловски Филмска и ТВ камера Играат актерите: Наташа Петровиќ, Атанас Атанасовски, Тина Трпкоска. Музика: James Horner - Revenge. Асистент на камера: Наум Доксевски. Светло мајстор: Атанас Велковски. Сценарио, камера и монтажа: Дарио Секуловски (II г. оддел за камера и монтажа во класа на проф. Апостол Трпески и доц. м-р Горан Трпчевски). 2000 361
57 Неизлечивиот Александар Русјаков Филмска и ТВ режија Испитен филм II г. Документарен филм. Режија: Александар Русјаков. Графичка обработка: Бобан Силјановски. Организатор: Ѓорѓи Темелковски. Камера: Марина Колоска. Монтажа: Даниел Велјановски. 2000 86/3
58 Една четвртина Атанас Георгиев Филмска и ТВ монтажа Играат: Камка Тоциновски, Флора Достовска, Јасмина Пиличкова, Александар Русјаков, Данило Ончевски, Благоја Неделковски, Зоран Митев, Мартин Мирчевски, Горан Трифуновски. Асистент на камера: Димо Попов. Аистент на продукција: Павле Игнатовски. Асистент на режија: Александар Русјаков. Камера: Марина Колоска. Продукција: Бранислав Ѓорчевски. Сценарио, монтажа, тонска обработка и режија: Атанас Георгиев. 2000 230
59 Отисок на природата Атанас Георгиев Филмска и ТВ монтажа Монтажа и режија: Атанас Георгиев. Камера: Горан Трпчевски, Драган Паковски. 20
60 Cash and marry Атанас Георгиев Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. 341
62 Puppet Show Александар Русјаков Филмска и ТВ режија Улоги: Верица Недеска, Владимир Ендровски, Луран Ахмети, Ертан Шабан, Атанас Георгиев. Сценарио и режија: Димитар Оровчанец и Александар Русјаков. Тонска обработка и монтажа: Атанас Георгиев. Директор на фотографија: Димитар Попов. Продуценти: Бранислав Ѓорчевски, Павле Игновски. 2000 231/2
63 Што сонува кучето? Маја Младеновска Филмска и ТВ режија Режија: Маја Младеновска. Камера: Дејан Димески. Монтажа: Блаже Дулев. 2000 408
64 A Profile of a Nation - Japan Игор Шокаровски Филмска и ТВ монтажа Асистент на режија и монтажа: Игор Шокаровски. Сценарио: Вулнет Пошка. Наратор: Борче Николовски. Директор на фотографија: Диме Пејовски. Режија: Васил Ќортошев. 2000 230
65 Inner City Life Борјан Зафировски Филмска и ТВ режија Продукција: Владимир Василевски, Сотир Парцанов. Асистент на режија: Огнен Димитровски. Камера: Александар Касапинов. Монтажа: Игор Шокаровски. Режија: Борјан Зафировски. 231/6
67 Данчо Недев Марија Џиџева Филмска и ТВ режија 2001 359
68 Интер сити лајф Борјан Зафировски Филмска и ТВ режија 2001
69 Радоста на животот Светозар Ристевски Филмска и ТВ режија Документарен филм. 2002 383/1
70 Контрасистем Николче Поповски Филмска и ТВ режија Асистент на камера: Огнен Ацевски. Асистент на режија: Даријан Пејовски. Монтажа: Гоце Кралевски. Камера: Фејми Даут. Режија: Николче Поповски. 2002 64
71 Филм бр.1 Николче Поповски Филмска и ТВ режија Испит I г. Асистент на камера: Огнен Ацевски. Асистент на режија: Даријан Пејовски. Монтажа: Гоце Кралевски. Камера: Даут Фејми. 2002 249
72 Фотограф Бесфорт Имами Филмска и ТВ камера 254
73 Автопортрет Фросина Наумовска Филмска и ТВ режија 2003
74 3 минути Даријан Пејовски Филмска и ТВ режија Испит II г. Монтажа: Филип Грчевски. Камера: Ѓорѓи Клинчаров. Режија: Даријан Пејовски. 2003 64
75 На кратко Омер Зекировски Филмска и ТВ режија Камера: Беби Зекировски. Монтажа: Благојче Марков. Сценарио и режија: Омер Зекировски. 2003 64
76 Затворен простор Фросина Наумовска Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Валентина Божиновска, Викторија Степановска, Наташа Наумоска. Асистент на камера: Јане Марковски. Монтажа: Гоце Кралевски. Камера: Драгољуб Николовски. Режија: Фросина Наумовска. 2003 247
77 Освојување на денот во седум сцени Саша Станишиќ Филмска и ТВ режија Асистент на камера: Драгољуб Николовски, Даут Фејми. Монтажа: Филип Грчевски. Камера: Ѓорѓи Клинчаров. Сценарио и режија: Саша Станишиќ. 2003 247/1
78 Потера Костадин Анастасов Филмска и ТВ режија Испит I г. Монтажа, камера, сценарио, режија: Костадин Анастасов. 2003 251
79 Животни потези Вардан Тозија Филмска и ТВ режија Испит I г. Режија: Вардан Тозија. Камера: Драгољуб Николовски (студент III г.). Монтажа: Иван Ѓорѓиевски (III г.). 2003 64
80 Тие се Фолтин Јане Алтипармаков Филмска и ТВ режија Испит II г. Документарен филм. Камера: Филип Грчевски, Сања Михајловиќ. Директор на фотографија: Дејан Димески. Монтажа: Филип Грчевски. 2003 64
81 Комаја Николче Поповски Филмска и ТВ режија Испит I г. Асистент на камера: Јане Марковски. Асистент на режија: Вардан Тозија. Монтажа: Гоце Кралевски. Камера: Александар Крстевски. Сценарио и режија: Николче Поповски. 2003 246
82 Портрет на младиот уметник во 21 век Борјан Зафировски Филмска и ТВ режија Документарен филм. Камера: Александар Крстевски. Монтажа: Благоја Неделковски. Продукција: Иво Антов. Режија: Борјан Зафировски. 2003 232/1
83 Розов филм Ѓорче Ставревски Филмска и ТВ режија Играат: Флора Достовска, Горан Трифуновски, Петар Ставрески, Круме Стефановски. Сценарио, монтажа и режија: Ѓорче Ставревски. Камера: Димо Попов. Асистенти на камера: Ѓорѓи Клинчаров, Драгољуб Николовски, Фејми Даут. 2003 396/1
84 0,18 ПМГ Филип Грчевски Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. Сценарио, режија и монтажа: Филип Грчевски. Камера: Ѓорѓи Клинчаров. 2003 232
85 Fuck you Милан Тоциновски Филмска и ТВ монтажа Документарна испитна етида. Сценарио, режија и монтажа: Милан Тоциновски. Камера: Даут Фејми. 2003 232
86 5 % талент Петар Џуровски Филмска и ТВ монтажа Сценарио, режија и монтажа: Петар Џуровски. Камера: Даут Фејми. 2003 232
87 Одработено Омер Зекировски Филмска и ТВ режија Играат: Митко Апостоловски, Ненад Нацев, Александар Димитровски, Ратко Трајковски, Петар Мирчевски, Јоана Поповска, Сребре Ѓаковски, Душко Јовановиќ, Пепи Бошков. Камера и директор на фотографија: Тони Тошески. Монтажа: Благојче Марков. Сценарио и режија: Омер Зекировски (студент, III г.) 2004 247
88 Северен лет Вардан Тозија Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Драгана Костадиновска, Златко Коневски, Ненад Нацев, Крсте Џидров. Сценарио и режија: Вардан Тозија. Продукција: Русе Арсов. Директор на фотографија: Ѓорѓи Клинчаров. Монтажа: Иван Ѓорѓиевски. Асистент на режија: Даријан Пејовски. Асистент на камера: Иво Ангеловски. Асистенти на продукција: Емилија Чочкова, Горјан Донев. 2004 247
89 Егзит Костадин Анастасов Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Иво Ангеловски, Софија Насевска, Ненад Нацев, Филип Трајковиќ, Марија Анастасова, Софија Куновска, Јорданчо Чеврески. Асистент на режија: Вардан Тозија. Монтажа, сценарио, режија: Костадин Анастасов. Асистент на монтажа: Гоце Кралевски. 2004 247
90 15 секунди Даријан Пејовски Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Даниела Стојковска, Ѓорѓи Јолевски, Филип Трајковиќ, Маја Настевска, Димитрија Доксевски, Дејан Стојковски, Николче Пројчевски. Асистент на камера: Иво Ангеловски. Асистент на продукција: Дарко Иљоски, Русе Арсов. Режија: Даријан Пејовски. 2004 247
91 Сè или ништо Николче Поповски Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Славиша Каевски, Јорданчо Чеврески, Филип Трајковиќ, Ненад Нацев, Филип Мирчевски, Маја Андоновска, Кирил Мечалов, Иван Ристовски. Режија: Николче Поповски. Асистент на режија: Даријан Пејовски. 2004 247
92 Trapped Фросина Наумовска Филмска и ТВ режија 2004
93 Сити бас симфони Даријан Пејовски Филмска и ТВ режија Сценарио и режија: Даријан Пејовски. Директор на фотографија: Гого Клинчаров. Монтажа: Филип Грчевски. 2004 248/2
94 Што ли беше тоа? Снежана Младеновска Филмска и ТВ монтажа 2004
95 Далтонс она и таа Владимир Павловски Филмска и ТВ монтажа 2004
96 Далтонс-град Владимир Павловски Филмска и ТВ монтажа Музички спот. 2004 230
98 Златко легна и не сака да стане Саша Станишиќ Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Филип Трајковиќ, Диме Илиев, Катерина Коцевска, Трајанка Илиева, Гораст Цветковски, Маја Настевска, Филип Мирчевски, Никола Поповски, Иван Стојановски. Продукција: Златко Иљоски. Режија: Саша Станишиќ. 2004 217/1
99 Призрак Омер Зекировски Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Слободан Степановски, Никола Ристановски, Габриела Петрушевска, Михајло Петровски, Александар Димитровски, Ангел Мишевски, Директор на фотографија: Тони Тошески. Монтажа: Павле Михајловски. Бобан Милановиќ. Продуцент: Димитар Михајловски. Извршни продуценти: Владимир Василевски, Сотир Прцанов, Ѓорѓи Петровски. 2005 203/1
101 Кратко пред крајот Никола Поповски Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Диме Илиев, Јовица Михајловски, Јорданчо Чеврески, Ѓорѓи Јолевски, Катерина Илиевска. Камера: Драгољуб Николовски. Монтажа: Иван Ѓоргиевски. Режија: Никола Поповски. 2005 203/3
102 Исклучок Вардан Тозија Филмска и ТВ режија Испит III г. Сценарио и режија: Вардан Тозија. Директор на фотографија: Ѓорѓи Клинчаров. Сценографија: Срѓан Митровиќ. Монтажа: Филип Грчевски. Играат: Иво Ангеловски, Перо Стратров, Мартин Спасовски. 2005 203/4
103 Тато Саша Станишиќ Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Гораст Цветковски, Љупчо Цветковски, Васил Гичевски, Мими Таневска. Сценарио и режија: Саша Станишиќ. Продукција: Дарко Иљоски. Монтажа: Филип Грчевски. Директор на фотографија: Ѓорѓи Клинчаров. 2005 203/5
104 Непознатиот Фросина Наумовска Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Дарко Стефановски, Војдан Каратрајков, Димитар Ѓорѓиоски, Софија Насеска, Борче Начев, Лидија Митоска, Тони Симоновски, Бошко Бозаџиевски, Аздрен Селими - Дени. Камера: Кристијан Војдановски, Кирил Шентевски. Асистенти на камера: Деан Богоевски, Маја Јакимовска. Монтажа: Зоран Чаневски. Сценарио и режија: Фросина Наумовска. 2005
105 Чичко Борис Саша Станишиќ Филмска и ТВ режија Испит I г. Сценарио и режија: Саша Станишиќ. Асистент на режија: Даријан Пејовски. Камера: Драгољуб Николовски. Втора камера: Јане Марковски. Монтажа: Филип Грчевски. 2005 217
106 Месечева светлост Костадин Анастасов Филмска и ТВ режија Сценарио и режија: Костадин Анастасов, I г. во класата на проф. Стојан Попов и ас. Антонио Митриќески. Асистент на режија: Вардан Тозија, I г. во класа на проф. Стојан Попов и ас. Антонио Митриќески. Монтажа: Гоце Кралевски, III г. во класа на проф. Димитар Грбевски и ас. Лазар Секуловски. Камера: Фејми Даут, III г. во класа на проф. Апостол Трпески и ас. Горан Трпчевски. 2005 251
107 Чекајќи го Годо Вардан Тозија Филмска и ТВ режија 2005
108 Симфонија на градскиот автобус Даријан Пејовски Филмска и ТВ режија 2005
109 Стапица за магионичарот Драгољуб Николовски Филмска и ТВ камера Играат: Славиша Каевски, Марко Петрушевски, Сабина Ајрула. Сценарио: Елена Николовска, Драгољуб Николовски. Монтажа: Иван Ѓорѓиевски. Камера и режија: Драгољуб Николовски. 2005 490
110 Адам и Ева Ѓорче Ставревски Филмска и ТВ режија Документарен филм. Режија и монтажа: Ѓорче Ставревски. Камера: Димо Попов. Сценарио: Загорка Поп - Антоска. 2005 397
111 Последна средба Марија Апчевска Филмска и ТВ режија Испит I г. I семестар. Играат: Борче Начев, Александар Степанулески, Трајанка Илиевска. Сценарио и режија: Марија Апчевска. Асистент на режија: Филип Матевски. Камера: Душан Кардалевски. Асистент на камера: Кристијан Војдановски. Монтажа: Горан Вуќиќ. 2006 221/1
112 Сонот Бојан Тантуровски Филмска и ТВ режија 2006 221/2
113 Се е погрешно Марко Ѓоковиќ Филмска и ТВ режија Испит I г. Класа на проф. Стојан Попов. Сценарио, монтажа и режија: Марко Ѓоковиќ. Продуцент: Бистра Георгиева. Камера: Кристијан Војдановски. 2006 221/3
114 Пријателства Ѓорѓи Цеков Филмска и ТВ режија Испит I г. I семестар. Играат: Јелена Јованова, Благој Веселинов, Кирил Пенов. Сценарио, режија и монтажа: Ѓорѓи Цеков. 2006 221/6
115 Чекајќи те Софија Теодор Филмска и ТВ режија Испит I г. I семестар. Играат: Ана Кафкалеска, Дарија Ризова, Бојан Велевски, Петар Стојковиќ, Јанош Палфи. Сценарио и режија: Софија Теодор. Камера: Кирил Шентевски. Асистент на камера: Маја Јакимовска. Монтажа: Горјан Бошкоски. 2006 221/7
116 Трезна Марко Ѓоковиќ Филмска и ТВ режија Играат: Оливер Митковски, Драгана Костадиновска, Дина Ангеловска, Иво Ангелов, Ива Павловиќ, Кире Ѓоревски, Филип Трајковиќ, Мелита Софрониоска, Дарко Денков. Режија: Марко Ѓоковиќ. Директор на фотографија: Ѓорѓи Клинчаров. 2006 221/3
117 Будење Александар Крстевски Филмска и ТВ камера 232
118 45 Александар Крстевски Филмска и ТВ камера Играат: Јорданчо Чеврески, Ирена Ристиќ, Весна Петрушевска, Маја Андоновска, Даниел Атанасоски. Режија: Асистент на режија: Ѓорче Ставревски. Прв асистент на камера: Горан Наумовски. Втор асистент на камера: Дејан Богоевски. Монтажа: Марко Ѓоковиќ. Директор на фотографија и режија: Александар Крстевски. И - 499
119 Одмазда Филип Матевски Филмска и ТВ режија Испит I г. Класа на проф. Стојан Попов. Играат: Горан Мангароски, Ненад Милошевиќ, Дарко Ристовски. Камера, монтажа, сценарио и режија: Филип Матевски. 2007 221/4
120 Мала шега Косара Митиќ Филмска и ТВ режија Испит I г. Класа на проф. Стојан Попов. Сценарио и режија: Косара Митиќ. Асистент на режија: Бојан Тантуровски. Камера: Маја Јакимовска. Асистент на камера: Владимир Димески. Монтажа: Димитар Лазаревски. Играат: Ана Стојановска, Јана Стојановска, Ефтим Трајчев. 2007 221/5
121 Ништо повеќе од обично Филип Матевски Филмска и ТВ режија Испит I г. II семестар. Сценарио и режија: Филип Матевски. Прв асистент на режија: Бојан Тантуровски. Втор систент на режија: Марија Апчевска. Монтажа: Димитар Лазаревски. Директор на фотографија: Владимир Димески. 2007 253/1
122 Јас и таа Софија Теодор Филмска и ТВ режија Документарен филм, I г. II семестар. Сценарио, режија и монтажа: Софија Теодор. Камера: Кирил Шентевски. Асистент на камера: Маја Јакимовска. 2007 253/2
123 Понеделник Марко Петрушевски Филмска и ТВ режија Испит I г. II семестар. Игра: Сашо Нацковски. Сценарио и режија: Марко Петрушевски. Камера: Душан Кардалевски. Монтажа: Горан Вуќиќ. 2007 253/3
124 Снежно поле Марија Апчевска Филмска и ТВ режија Испит I г. II семестар. Документарен филм. Учествуваат: Јорданчо Чеврески, Роберт Алаѓозовски, Филип Петровски, Мирослав Пендаровски, Мето Јовановски, Кирил Поп Христов, Синоличка Трпкова Мелес. Монтажа: Горан Вуќиќ. 2007 253/4
125 Сабота Бојан Тантуровски Филмска и ТВ режија Испитна документарна етида I г. II семестар. 2007 253/5
126 Каменолом Марко Ѓоковиќ Филмска и ТВ режија Испит I г. II семестар. Сценарио и режија: Марко Ѓоковиќ. Камера: Кристијан Војдановски. 2007 253/6
127 Жар Косара Митиќ Филмска и ТВ режија Испит I г. II семестар. Сценарио, камера и режија: Косара Митиќ. Монтажа: Горјан Бошкоски. 2007 253/7
128 Лозена Борбашо Ѓорѓи Цеков Филмска и ТВ режија Испит I г. II семестар. Камера и режија: Ѓорѓи Цеков. Монтажа: Горан Вуќиќ. 2007 253/8
129 Дома Ѓорче Ставревски Филмска и ТВ режија Играат: Сафиудин Алимовски, Денис Ампев, Гордана Коцева, Марко Гутиќ Мизимаков, Реџеп Асани, Марија Антоловиќ, Дарко Јовановски, Александар Јовановиќ. Режија: Ѓорче Ставревски. Продукција: Давор Спироски, Бојан Стилин. Камера: Димо Попов, Јосип Иванчиќ. Монтажа: Доријан Миловановиќ. 2007 398
130 Лука Горан Вуќиќ Филмска и ТВ монтажа Камера и режија: Кирил Шентевски. Монтажа: Горан Вуќиќ. 2007 256
132 Игра Софија Теодор Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Славица Манаскова, Мартина Тапарчевска. Камера: Кирил Шентевски. Режија: Софија Теодор. 2008 272
133 I know that she loves me Софија Теодор Филмска и ТВ режија Испит III семестар, II г. 2008 291
134 Крстосница Косара Митиќ Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Ана Стојановска, Петар Стојковиќ, Мартин Јорданоски, Ана Кафкалевска, Ивана Ангеловска, Орхан асани, Катерина Аневска, Катерина Чакмакоска. Продукција, режија и сценарио: Косара Митиќ. Камера: Владимир Димески. Монтажа: Игор Шентески. 2008 292
135 Еден Вардан Тозија Филмска и ТВ режија Играат: Никола Ристановски, Верица Недеска. 2008 301
136 Правосмукалка Марија Апчевска Филмска и ТВ режија II г. Играат: Сашко Коцев, Мишка Лозана, Игор Стојчевски, Ѕвезда Ангеловска, Димитар Лесков, Ангелина Ивановска, Виолета Шапковска, Маја Љуткова, Мелита Софрониоска, Жаклина Петровска, Симона Спировска, Александар Степанулески, Димитар Црцороски. Режија: Марија Апчевска. Асистент на режија: Филип Матевски. Камера: Кристијан војдановски. Асистент на камера: Филип Јорданов. Монтажа: Горан Вуќиќ. 2008 302/1
137 She is all that Софија Теодор Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Снежана Стамавска, Бојан Велевски, Хелена Роза, Јелена Мијатовиќ, Борче Начев, Ердоган Максут, Иван Јакимовски - Вања, Николина Василевска, Снежана Коневска - Руси, Зоран Василевски, Емилија Андреева, Атанас Атанасовски. 2009 316
139 At daybreak Ѓорче Ставревски Филмска и ТВ режија Играат: Петар Арсовски, Јордан Симонов, Марија Бејкова, Лилјана Георгиева. Режија и сценарио: Ѓорче Ставрев. Асистент на режија: Игор Алексов. Прв асистент на камера: Марина Колоска. Втор асистент на камера: Кирил Шентевски. Директор на фотографија: Димо Попов. Монтажа: Софија Самоиловска. 2009 340
140 Угостителски дуќан Шенол Мехмед Филмска и ТВ монтажа Документарна етида II г. III семестар. Сценарио, монтажа, камера, режија: Шенол Мехмед. 2009 553
141 Лифт Мартин Георгиевски Филмска и ТВ монтажа Реализација и монтажа: Мартин Георгиевски. Асистент: Атанас Велковски. Нарација: Данко Димоски. 2009 553
143 Спас за КК МЗТ-Скопје Милан Јакшиќ Филмска и ТВ монтажа Камера, монтажа и режија: Милан Јакшиќ. 2010 416
144 Деко Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа Документарен филм. Режија, камера и монтажа: Сашко Мицевски (II г. студент). Асистент на камера: Мартин Иванов. 2010 336/1
145 Cash and mapps Атанас Георгиев Филмска и ТВ монтажа 2010
146 Раткова скала Тијана Митевска Филмска и ТВ режија Испит I г. Режија: Тијана Митевска. Камера: Ѓорги Трпески. 2010 584
147 Приправник Бојан Тантуровски Филмска и ТВ режија Испит III г. 2011 365
149 Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија Играат актерите: Дијана Стојковска, Ненад Нацев, Катарина Илиевска, Јана Стојановска. Producer - Данко Димоски. Line - producer - Ѓорѓи Аврамовски. Executive producer - Блаже Дулев. Production coordinator - Снежана Стојчевска. Режија - Филип Матевски. Сценарио - Филип Матевски и Ивана Нелкоска. Unit production manager - Виктор Павловски. Прв асистент на режија - Бојан Тантуровски. Кастинг директор и втор асистент на режија - Катерина Афкова. Production designer - Влатко Зафирковски. Art director - Влатко Чачоровски. Property master - Јасмина Главинчевска. Set dresser - Бобан Петрушевски. Директор на фотографија - Душан Кардалевски. 1,2,3, асистент на камера - Кристијан Војдановски, Филип Јорданов, Атанас Велковски. Sound design i post production - Дарко Спасовски. 2011
150 Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија Испит II г. Сценарио, режија и монтажа: Владимир Митревски. Директор на фотографија: Драган Паковски. 2011 376
151 Поразлично Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија Документарен филм, II г. Режија, камера и монтажа: Лавинија Софрониевска. 2011 377
152 Бела мечка Дина Дума Филмска и ТВ режија Документарен филм, II г. студии. Сценарио, режија, камера и монтажа: Дина Дума. 2011 378
153 Трето око Мартин Иванов Филмска и ТВ монтажа Испит III г. VI семестар. Играат: Мехмед Шенол, Сашко Мицевски, Мартин Георгиевски. Сценарио, режија, камера, монтажа и тонска обработка: Мартин Иванов. 2011 172
154 Диви јагоди Милан Јакшиќ Филмска и ТВ монтажа Испит III г. VI семестар. Играат: Бранко Јакшиќ, Оливера Јакшиќ. 2011 172
155 Паркот на принцовите Шенол Мехмед Филмска и ТВ монтажа Испит III г. VI семестар. Играат: Шенол Мехмед, Сашко Мицевски. Сценарио, режија и монтажа: Шенол Мехмед. Камера: Мартин Иванов. 2011 172
156 Скиролкајгана Мартин Георгиевски Филмска и ТВ монтажа Испит III г. VI семестар. Играат: Ненад Нацев, Далибор Илков, Тео Солев, Мартина Самболец, Андреја Трајановски. Сценарио, режија, камера и монтажа: Мартин Георгиевски. 2011 172
158 Ќе те ќарам Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа Испит III г. IV семестар. Играат: Александар Вељановски, Шенол Мехмед, Кирил Јорданов, Бојан Лазаров, Наташа Петровиќ, Ава Хусеини, Мартин Иванов, Жарко Спасовски. Сценарио, режија и монтажа: Сашко Мицевски. Камера: Сашко Мицевски, Мартин Иванов. 2011 172
159 Арлекин Мартин Иванов Филмска и ТВ монтажа Испит III г. V семестар. Играат: Шенол Мехмед, Наум Доксевски, Дарио Секуловски. Сценарио, режија, камера и монтажа: Мартин Иванов. Асистент на камера и режија: Сашко Мицевски. 2011 172
160 Валкан бизнис Шенол Мехмед Филмска и ТВ монтажа Испит III г. V семестар. Играат: Мартин Иванов, Милан Јакшиќ, Мартин Георгиевски, Шенол Мехмед. Сценарио, режија и монтажа: Шенол Мехмед. Камера: Мартин Иванов. 2011 172
161 Црвенкапа Милан Јакшиќ Филмска и ТВ монтажа Играат: Слаѓана Вујошевиќ, Сашко Мицевски, Шенол Мехмед, Мартин Иванов. Камера, режија, монтажа: Милан Јакшиќ. 2011 416
162 Мотел Лаки Мартин Георгиевски Филмска и ТВ монтажа Испит III г. V семестар. Играат: Шенол Мехмед, Наум Доксевски, Бојан Велевски, МАртин Иванов. Сценарио, реализација и монтажа: Мартин Георгиевски. 2011 172
163 Вампири Никола Тргачевски Филмска и ТВ монтажа Испит III г. V семестар. Играат: Сандра Котевска, Александар Котевски. Сценарио, камера, монтажа, режија: Никола Тргачевски. 2011 172
164 Очевидец Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа Испит III г. V семестар. Играат: Наташа Петровиќ, Ефтим Трајчов, Ненад Митевски, Бојан Лазаров. 2011 172
165 За тебе љубов моја Атанас Велковски Филмска и ТВ камера 2011
166 Ноќ Борис Каески Филмска и ТВ камера 2011
167 Сам Дарио Секуловски Филмска и ТВ камера 2011
168 Во паркот Наум Доксевски Филмска и ТВ камера 2011
169 Опомена Петар Кочишки Филмска и ТВ камера 2011
170 Операција орлови нокти Александар Котевски Филмска и ТВ камера 2011
171 Сведок Атанас Велковски Филмска и ТВ камера 2011
172 Денови Борис Каески Филмска и ТВ камера 2011
173 Позитивна мисла Дарио Секуловски Филмска и ТВ камера 2011
174 Ден за ден Ѓорѓи Трпески Филмска и ТВ камера 2011
175 Станот Наум Доксевски Филмска и ТВ камера 2011
176 Кошмар Петар Кочишки Филмска и ТВ камера 2011
177 Лош сон Станимир Неделковски Филмска и ТВ камера 2011
178 Дипломски филмови Никола Тргачевски Филмска и ТВ монтажа 2012
179 Дипломски филмови Милан Јакшиќ Филмска и ТВ монтажа 2012
181 Филмофил Ајдин Ислами Филмска и ТВ режија Испит по филмска режија I г. Испит на тема автобиографија. Режија: Ајдин Ислами. Монтажа: Сандра Ѓоргиева. Камера: Марко Димитриевски, Ајдин Ислами. 2012 421/3
182 Птица на станица Тамара Котевска Филмска и ТВ режија Испит I г на тема - автобиографија. Режија: Тамара Котевска. Камера: Александар Ристески. Асистент: Лидија Мојсоска. Монтажа: Марина Трајковска. 2012 421/1
183 Помеѓу Владимир Митревски Филмска и ТВ режија Краток игран филм. Испит II г. 2012 426/4
184 The Slip Дарко Нанески Филмска и ТВ режија Испит по филмска и тв режија II г. Режија: Дарко Нанески. Монтажа: Тијана Митевска. 2012 426/3
185 Татула и Ѓаволот Тијана Митевска Филмска и ТВ режија Испит II г. IV семестар. Режија: Тијана Митевска. Камера: Ѓорѓи Трпески. Монтажа: Сашко Потер. 2012 426/5
186 Големиот Петар Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2012 426/2
187 On Our Way Home Дина Дума Филмска и ТВ режија Испит II г. Играат: Береда Решит, Теона Станоевиќ, Александар Ѓорѓиески, Бранислав Спировски, Александар Величковиќ. Сценарио и режија: Лавинија Софрониевска. Монтажа: Сашко Потер Мицевски. Асистент на режија: Дарко Нанески. 2012 426/1
188 Слепа улица Тони Зенговски Филмска и ТВ режија Играат: Благица Трпковска, Марија Новак, Стефан Зенговски, Војдан Зенговски, Никола Ацковски. Продукција, сценарио и режија: Тони Зенговски. Камера и монтажа: Роберт Мишовски. 2012 426 /2
189 Телефонска секретарка Марко Петрушевски Филмска и ТВ режија Улоги: Наталија Теодосиева. Камера: Петар Кочишки. Монтажа: Игор Јовчевски. Сценарио и режија: Марко Петрушевски. 2012 426/7
190 Чарли, Чарли, Чарли Тијана Митевска Филмска и ТВ режија Испит III г. Режија и монтажа: Тијана Митевска. Камера: Ѓорги Трпески. 2012 585
191 Единствената Горјан Атанасов Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Сценарио, режија и монтажа: Горјан Атанасов. Камера: Горјан Атанасов, Кристијан Караџовски, Александар Ристески. Играат: Бобан Кулески, Димитрина Мицкоска, Талија Настевска, Андреа Николовска, Ангела Стојановска, Емине Халил, Горјан Атанасов. 2013 428
192 Шега/Потера Михаил Димитров Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Играат: Ангела Димитрова, Никола Кузелов, Емине Халил, Мирко Голомеов, Дејан Смилески, Марко Џамбазоски, Александар Ристески. Сценарио, режија и монтажа: Махаил Димитров. Камера: Михаил Димитров, Александар Ристески. 2013 428
193 Три бои модро Сандра Ѓоргиева Филмска и ТВ монтажа испит I г. Играат: Владанка Димковска, Христијан Поп Симонов, Сандра Ѓоргиева, Спасение Анчевски. Сценарио, режија и монтажа: Сандра Ѓоргиева. Камера: Горјан Атанасов, Дејан Смилески, Александар Ристески. 2013 428
194 Вечен модел Андреј Ристески Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Играат: Владанка Димковска, Ангела Стојановска, Никола Кузелов. Сценарио, режија, камера и монтажа: Андреј Ристески. 2013 428
195 Лисец Дејан Смилевски Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Играат: Ирена Мирческа, Горјан Атанасов, Васко Костовски, Мирко Голомеов. Сценарио, режија и монтажа: Дејан Смилевски. Камера: Дејан Смилевски, Горјан Атанасов. 2013 428
196 Погрешна пресуда Марко Џамбазоски Филмска и ТВ монтажа Играат: Бобан Кулески, Инес Радончик, Дејан Смилески, Михаил Димитров, Мартин Филипов, Љупчо Јовановски. Режија, сценарио, камера и монтажа: Марко Џамбазоски. 2013 428
197 Вуду Андреј Ристески Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Играат: Мартин Маневски, Димитрина Мицкоска, Кирил Лучески, Ана Костовска, Марко Лукешевиќ, Драган Ристески. Сценарио, режија, камера и монтажа: Андреј Ристески. 2013 447
198 Само ти Сандра Горгиева Филмска и ТВ монтажа 2013
199 Завеса Горјан Атанасов Филмска и ТВ монтажа 2013
200 Фејсбук парада Марко Џамбазоски Филмска и ТВ монтажа 2013
201 Арнолфини Михаил Димитров Филмска и ТВ монтажа 2013
202 Смртта на Раде и Василка Бранко Аврамовски Филмска и ТВ камера Испит I г. Играат: Ангела Стојановска, Васко Костовски, Кристијан Караџовски. Сценарио, режија, камера и монтажа: Бранко Аврамовски. Асистенти на камера: Марко Димитриевски, Кристијан Караџовски. 2013 432/1
203 Два света Марко Димитриевски Филмска и ТВ камера Испит I г. Играат: Бранко Аврамовски, Кристијан Караџоски, Ангела Стојановска. Асистенти на камера: Бранко Аврамовски, Кристијан Караџовски. Сценарио, камера, монтажа и режија: Марко Димитриевски. 2013 432/2
204 Треш Кристијан Караџовски Филмска и ТВ камера Испит I г. Играат: Стефан Вуисиќ, Симона Димковска, Горјан Атанасов. Сценарио, режија, камера и монтажа: Кристијан Караџовски. 2013 432/3
205 Последната рака Александар Ристески Филмска и ТВ камера Испит I г. Играат: Илија Волчески, Стефан Вуисиќ, Горан Ников. Сценарио, режија и камера: Александар Ристески. 2013 432/4
206 Лекарот и поетот Марко Петрушевски Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Горан Танов, Маријана Петрушевска, Сашко Насковски, Славица Зафировска, Влатко Галевски. Сценарио и режија: Марко Петрушевски. Монтажа: Андреј Ристески. Снимател: Драгољуб Николовски. 2013 448/1а
207 Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија Испит III г. Играат: Гораст Цветковски, Владимир Петровиќ, Кристина Леловац, Жаклина Петреска, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Николај Доневски, Лазар Манасковски, Емил Рубен, Виолета Шапковска. Продуцент: Марија Димитрова. Прв асистент на режија: Сергеј Георгиев. Камера: Дејан Димески. Режија: Владимир Митревски. 2013 448/4
208 Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија Испит I г. Режија, камера и монтажа: Тамара Котевска. Асистент: Слободан Трајкоски. 2013 449/1
209 Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија I г. во класата на проф. Антонио Митриќески. Режија: Ана Јакимска. Камера: Бранко Костески. Монтажа: Сашко Потер Мицевски. Асистент на режија: Андреј Георгиев. Асистент на монтажа: Сандра Ѓорѓиева. Продуцент: Лазар Секуловски. 2013 449-3, 501-3
210 Направи сам Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија Испит I г. Сценарио и режија: Андреј Георгиев. Камера: Кристијан Караџовски. Монтажа: Михаил Димитров. 2013 449/1
211 Бај-бај Америка Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија Испит II г. Документарен филм - портрет на лик. Камера: Бранко Аврамовски. Режија и монтажа: Лидија Мојсовска. 2013 465/5/1
212 Macedonia Uber Alles Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија Испит II г. 2013 449/6
213 Најтешкиот чекор Тамара Котевска Филмска и ТВ режија Испит по филмска режија II г. Улоги: Филип Зековиќ, Ангела Стојановска, Давид Стоилковски, Марија Ајдинска, Лука Шаровиќ, Дијана Кока, Никица Манчуговски. Режија и сценарио: Тамара Котевска. Директор на фотографија: Александар Ристески. Музика и дизајн на звук: Никола Крстевски. Извршен продуцент: Ирина Лазарова. Асистент на режија: Кристина Ризоска. Асистенти на камера: Марко Димитриевски, Бранко Аврамовски, Кристијан Караџовски. 2013 465/4
214 Сезона на лов Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија Испит II г. 2013 465/1
215 Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Испитен филм, II година филмска и тв режија. Улоги: Атанас Атанасовски, Крсте Јовановски, Драгана Левенска. Режија: Ана Јакимска. Сценарио: Бранко Костески, Ана Јакимска. Продуцент: Дејан Крајчевски. Асистенти на продукција: Андреј Георгиев, Марија Димитрова. Директор на фотографија: Бранко Аврамовски. Асистенти на камера: Александар Ристески, Кристијан Караџоски, Марко Димитриевски, Дејан Џолев. Монтажа и визуелни ефекти: Горјан Атанасов. Дизајн на звук: Марга Сол, Бранко Костески. 2013 И - 465/3
216 Пилешка супа Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија Испит II г. Улоги: Александар Микиќ, Жарко Јовановиќ, Зоран Смилевски, Долорес Поповиќ, Тони Денковски, Талија Настова, Васко Костовски, Ангела Димитрова, Кристина Ризоска, Стефан Петровски, Виктор Бужаров, Виктор Арсов, Јанка Лефкова, Мирјана Трпковска, Дарко Набаков, Никола Наковски, Никола Костадинов, Никола Ристевски, Танкица Стојанова, Бојана Петрова, Борјан Стојановски. Режија: Лидија Мојсовска. Сценарио: Лидија Мојсовска, Бранко Костески. Кинематограф и монтажер: Бранко Костески. Прв асистент на режија: Ана Јакимска. Втор асистент на режија: Драгана Стојчевска. Прв асистент на камера: Бранко Аврамовски. Извршен продуцент: Марија Зафирова. Сниматели на тон: Михаил Стојанов, Петар Спасовски. 2013 501/1,2
217 Единствената Атанас Георгиев Филмска и ТВ монтажа 2013
218 Сонот Б. Тантуровски/Д. Богоевски Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ камера 221
219 Daddy Cool Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија Режија: Лидија Мојсовска, I г. во класата на проф. Антонио Митриќески. Камера и монтажа: Бранко Аврамовски. 2013 421/5
220 Наназад Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Испит I г. Сценарио и режија: Ана Јакимска. 2013 421/4
221 Тркала Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија Режија: Андреј Георгиев. Сниматели: Андреј Георгиев, Лидија Мојсовска. Монтажа: Горјан Атанасов, Михаил Димитров. 2013 421/2
222 Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија Испит по филмска режија I г. Режија: Кристина Ризоска. Снимател: Кристијан Караџоски. Монтажа: Михаил Димитров. 2013 421/6
223 P. U. A. The Pick Up Artist Ајдин Ислами Филмска и ТВ режија Испит I г. Камера и режија: Ајдин Ислами. Монтажа: Сандра Ѓоргиева. 2013 449/2
224 Збогум Дејан Смилевски Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Играат: Илија Волчески, Инес Радончиќ, Горан Ников. Режија, сценарио, камера и монтажа: Дејан Смилевски. 2013
225 Будење Дејан Џолев Филмска и ТВ режија Испитна етида за прв семестар: Автопортрет. Сценарио, режија, камера и монтажа: Дејан Џолев. Играат: Дејан Џолев, Теа Беговска. 2013 421/7
227 Snowpeel и реклами Цела класа Филмска и ТВ монтажа 2014
228 Умри машки Александар Котевски Филмска и ТВ камера Продуценти: Димитар Михајловски, Александар Димитровски. Режија: Александар Димитровски. Директор на фотографија: Александар Котевски. Сценарио: Елена Трпковска, Александар Димитровски. Монтажа: Никола Тргачевски - Кумба. 2014
229 Животот на еден пушач во постапокалиптично Скопје Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија Испитна вежба по филмска и тв режија II г. Играат: Стефан Вујисиќ, Александар Михајловски, Горан Ников, Симона Димковска. Режија и сценарио: Кристина Ризоска. Асистент на режија: Андреј Георгиев. Камера: Кристијан Караџовски. Асистент на камера: Марко Димитриевски. Продуцент: Јована Мишевска. Монтажа: Сандра Ѓоргиева. 2014 465/6
231 Ин абсентиа Дина Дума Филмска и ТВ режија Играат: Наташа Петровиќ, Игор Ангелов, Камка Тоциновски, Кристина Леловац, Гораст Цветковски, Александар Михајловски, Симона Спировска. Режија и сценарио: Дина Дума. Продуцент: Залар Секуловски, Томи Салковски. Извршен продуцент: Димитар Минов. Кинематограф: Петар Кочишки. Монтажа: Сашко Потер Мицевски. Прв асистент на режија: Никола Мадиќ. Прв асистент на камера: Дарио Секуловски. Втор асистент на камера: Наум Доксевски. Трет асистент на камера: Атанас Велковски. Видео асистент: Бранко Аврамовски. Клапа: Александар Ристески. 2014 494/1
232 Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија Играат: Марија Блгоевска, Маја Вељковиќ, Љупка Џундева, Кирил Псалтиров, Марин Бабиќ, Катерина Шехтанска, Душица Стојановска, Данчо Чеврески, Нино Леви, Кире Бубулевски - Бубуле. Режија: Марија Апчевска. Директор на фотографија: Владимир Самоиловски. Монтажа: Горан Вуќиќ. Прв асистент на режија: Бојан Тантуровски. Втор асистент на режија: Сергеј Георгиев, Валдета Исмаили. Прв асистент на камера: Ѓорѓи Клинчаров. Втор асистент на камера: Атанас Велковски. 2014 498
233 Желба Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија Играат: Сандра Стефановска, Чедомир Митевски, Мирослав Петковиќ, Ивица Димитриевиќ. Сценарио и режија: Андреј Георгиев. Монтажа: Сандра Ѓоргиева. Камера: Марко Димитриевски. Асистент на камера: Александар Ристески. 2014 501/1
234 Беловед Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Улоги: Јеткин Сезаир, Владанка Димковска. Сценарио и режија: Ана Јакимска. 2014 449 - 3, 501 - 3
235 Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија Испит IV семестар. Играат: Тони Денковски, Ава Хусеини, Нина Максимова, Христијан Поп - Симонов. Сценарио, режија и монтажа: Тамара Котевска. Директор на фотографија: Дејан Џолев. Асистент на режија: Кристина Ризоска. Асистент на камера: Кристијан Караџовски. 2014 И - 501/4
236 Мама Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија Испит II г. Улоги: Силвија Јовановска - Стојановска, Ратка Радмановиќ, Александар Микиќ, Ненад Ангелковиќ, Марија Мечкароска, Јулијана Стојановска, Дамјан Мицески. Режија: Лидија Мојсовска. Сценарио: Лидија Мојсовска, Бранко Костески. Директор на фотографија: Бранко Костески. Монтажа: Сандра Ѓоргиева. Прв асистент режија: Ана Јакимска. Втор асистент режија: Кристина Ризоска. Прв асистент камера: Бранко Аврамовски. Снимател на тон: Дејан Смилевски, Горјан Атанасов. 2014 501/2
237 50 литри Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија Испит III семестар. Играат: Филип Пералов, Максимилијан Сарајлија, Симона Димковска. Режија и сценарио: Кристина Ризоска. Монтажа: Филип Пералов. Камера: Кристијан Караџовски. Асистент на камера: Дејан Џолев. 2014 501/6
239 Оружје од гнев Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Музички спот. 2014 525/3
240 Бон вуајаж Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Музички спот. 2014 525/3
241 Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија Играат: Ивана Павлаковиќ, Димитрија Доксевски, Кристина Леловац, Софија Куновска, Ивица Димитријевиќ, Владо Јовановски и Никола Ристановски. Директор на фотографија: Наум Доксевски. Монтажа: Мартин Иванов. 2014
242 Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија Сценарио: Горјан Милошевски. Директор на фотографија: Дарио Секуловски. Mонтажа: Мартин Иванов. 2014
243 Љубител на сто кецови Михаил Димитров Филмска и ТВ режија 2014
245 Олеандер Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Испит по филмска режија V семестар. Играат: Дамјан Костовски, Владанка Димковска. Режија: Ана Јакимска. Дирекор на фотографија и монтажер: Бранко Костески. 2015 И - 518/3
246 Метаболист Тијана Митевска Филмска и ТВ режија Играат: Стефан Вујисиќ, Марјан Минов, Искра Макиќ, Душан Кировски. Сценарио и режија: Тијана Митевска. Камера: Бранко Костески. Монтажа: Бранко Костески, Тијана Митевска. Продукција: Тијана Митевска, Душан Кировски. 2015 582
247 Love me do Андреј Ристески Филмска и ТВ монтажа Испитен ТВ спот III г. IV семестар. Сценарио, режија и монтажа: Андреј Ристески. Камера: Марко Димитриевски. Асистент на камера: Кристијан Караџовски. Играат: Горан Ников, Емине Халил, Ристе Ѓорѓевски, Бојан Павловски. 2015 545
248 Get up morning Дејан Смилевски Филмска и ТВ монтажа Музички спот, испитна вежба III г. IV семестар. 2015 545
249 Generiss United Горјан Атанасов Филмска и ТВ монтажа Испитен ТВ спот III г. IV семестар. 2015 545
250 Визија Марко Џамбазоски Филмска и ТВ монтажа Музички спот, испитна вежба III г. IV семестар. 2015 545
251 Siz stop Михаил Димитров Филмска и ТВ монтажа Испит III г. IV семестар. Играат: Владимир Петровиќ, Марко Сакич, Матеја Јанковска, Андреј Георгиев, Ивица Димитријевиќ. Режија, сценарио и монтажа: Михаил Димитров. Камера: Бранко Аврамовски. 2015 545
252 Twelve - Foolish Green Сандра Ѓоргиева Филмска и ТВ монтажа Музички спот, испитна вежба III г. IV семестар. 2015 545
253 Дојденец и туѓинец Александар Русјаков Филмска и ТВ режија Играат: Луран Ахмети, Илбер Муртези, Нора Зиба, Сабедин Селмани, Бојан Тикваровски, Никола Трајков, Светозар Ристевски. Монтажа: Даниел Велјановски. Камера: Марина Колоска. Асистент на камера: Димитар Попов.
254 Зелени ѕидови, црна храна Сандра Ѓоргиева Филмска и ТВ монтажа Директор на фотографија: Марко Димитриевски. Асистент на камера: Кристијан Караџовски. Извршен продуцент: Јована Мишкоска. Режија и монтажа: Сандра Ѓоргиева. 2015
256 The old man's luck Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија Играат: Силвија Стојановска, Лазар Бараков, Александар Микиќ, Марија Јанчевска, Ненад Нацев, Катина Иванова, Григор Јовановски, Ивана Хаџиевска, Тони Денковски, Филип Пералов, Кристина Ризоска. Сценарио и режија: Лидија Мојсовска. Камера: Бранко Аврамовски. Монтажа: Михаил Димитров. 2016 566
258 Шанкот не е мртов Коста Марковски Филмска и ТВ режија Испит I г. I семестар. Режија: Коста Марковски. 2016 583/3
260 26 декември, ноќ пред испит по монтажа Бојан Веселиновиќ Филмска и ТВ монтажа 2017 580
261 Испитна вежба по предметот филмска и тв монтажа 1 Тимоти Глигоров Филмска и ТВ монтажа 2017 580
262 Испитна вежба по предметот филмска и тв монтажа 1 Александар Арсов Филмска и ТВ монтажа 2017 580
263 Неверство Драган Спасов Филмска и ТВ монтажа Испит I г. 2017 580
264 Испитна вежба по предметот филмска и тв монтажа 1 Андреј Игњатовски Филмска и ТВ монтажа 2017 580
265 Испитна вежба по предметот филмска и тв монтажа 1 Иван Костадинов Филмска и ТВ монтажа 2017 580
266 Автопортрет Борјан Стојков Филмска и ТВ режија Испит I г. Сценарио и режија: Борјан Стојков. Монтажа: Драган Спасов. Камера: Лидија Гошева. 2017 583/6
267 Џаболебар Дејан Јованов Филмска и ТВ режија Испит I г. Режија: Дејан Јованов. Камера: Сергеј Сарчевски. Монтажа: Иван Костадинов. 2017 583/2
268 Автопортрет Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија Испит I г. Класа на проф. Антонио Митриќески. Камера: Тиана Мицеска, Филипа Сара Попова. Монтажа: Андреј Игњатовски. 2017 583/5
269 Автопортрет Тиана Мицевска Филмска и ТВ режија Испит I г. Камера: Филипа Сара Попова. Монтажа: Бојан Веселиновиќ. 2017 583/4
270 Автопортрет Гоце Трајковски Филмска и ТВ режија Испитна вежба по Филмска и ТВ режија I г. 2017 583/7
271 Рефлексија Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија Испит I г. на тема „автопортрет“. Режија и монтажа: Батухан Ибрахим. Директори на фотографија: Самир Карахасан, Сергеј - Светозар Митевски. Дизајн на звук: Драган Спасов. 2017 583/1
272 Меморија Тимоти Глигоров Филмска и ТВ монтажа Испит I г. II семестар. Играат: Марјан Наумов, Наталија Ристеска, Жарко Лазаровски. Сценарио, режија и монтажа: Тимоти Глигоров. Камера: Стефан Ѓоргиевски. 2017 609/3
273 Скитник Бојан Веселиновиќ Филмска и ТВ монтажа Испит I г. II семестар. Играат: Александар Арсов, Иван Костадинов, Бобан Божиновски, Јован Живанов, Петар Стевановиќ, Бојан Веселиновиќ, Тимоти Глигоров, Борјан Стојков, Драган Спасов. Камера: Роберт Божиновски. Сценарио, монтажа и режија: Бојан Веселиновиќ. 2017 609/3
274 Матура Иван Костадинов Филмска и ТВ монтажа Испит I г. II семестар. Играат: Чедомир Митевски, Силвија Стојановска, Ана Петрушева, Марјан Наумов, Ана Таневска. Режија: Иван Костадинов, Марјан Петковски. Сценарио и монтажа: Иван Костадинов. Камера: Марјан Петковски. 2017 609/3
275 Систем Драган Спасов Филмска и ТВ монтажа Испит I г. II семестар. Играат: Дениз Абдула, Александар Недев, Томислав Давидовски, Живко Љотиќ, Анастас Тановски, Ирена Илиевска, Марин Бабиќ, Јована Аврамовска, Гоце Спасов, Весна Спасова, Елеонора Ѓурческа, Лидија Гошева, Марјан Наумов, Дарко Ристовски, Батухан Ибрахим, Димитар Банов, Александар Арсов, Иван Костадинов. Сценарио, режија и монтажа: Драган Спасов. Камера: Андреј Неделковски. 2017 609/3
276 Даглас Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија Документарен испитен филм I г. Режија и камера: Батухан Ибрахим. Монтажа: Александар Арсов. 2017 601/7
277 Ама те сакам Андреј Игњатовски Филмска и ТВ монтажа Испит I г. Играат: Уна Николоска, Роберт Божиновски. Камера: Лидија Гошева. Монтажа: Андреј Игњатовски. 2017 609/1
278 Здраво Дејане Александар Арсов Филмска и ТВ монтажа Испит Iг. II семестар. Играат: Кристијан Танчевски, Марија Лаковиќ, Марија Ѓорѓиева. Камера: Сергеј Светозар Митевски. Сценарио: Александар Арсов, Батухан Ибрахим. Режија и монтажа: Александар Арсов. 2017 609/2
279 Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија Камера: Лидија Гошева. Монтажа: Андреј Игњатовски. Режија: Филипа Сара Попова. 2017 607/5
280 Трпеливо око Коста Марковски Филмска и ТВ режија Испитна вежба I г. II семестар. Режија: Коста Марковски. 2017
283 Заб Ајдин Ислами Филмска и ТВ режија Испит II г. IV семестар. Играат: Благој Веселинов, Жаклина Петровска, Виктор Арсов, Јована Спасиќ, Симон Палитов, Александар Михајловски, Ѓорги Нешковски, Силвана Калинова. Сценарио и режија: Ајдин Ислами. Директор на фотографија: Дарио Секуловски. Монтажа: Андреј Ристески. Асистент на режија: Батухан Ибрахим. Продукција: Никола Кимовски. Асистенти на камера: Стефан Ѓоргиевски, Сергеј Митевски, Марјан Петковски. 2018 629/2
285 Другиот Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија Испит II г. III семестар. Играат: Метин Ибрахим, Григор Јовановски, Милан Тоциновски, Тамер Ибрахим, Озел Асанов, Хакан Даци, Бурак Рахман. Директор на фотографија: Стефан Ѓоргиевски. Монтажа: Драган Спасов. Сценарио: Тимур Нихат Врескала. Копродуценти: Един Јакуповиќ, Дејан Крајчевски. Режија: Батухан Ибрахим. Асистент на режија: Ајдин Ислами. Асистент на камера: Андреј Неделковски. Втор асистент на камера: Роберт Божиновски. Асистент на монтажа: Александар Арсов. Асистент на продукција: Александра Бошковска. 2018
286 Genz Diapy Борјан Стојков Филмска и ТВ режија Испит по режија II г. Играат: Григор Јовановски, Елена Ристовска. Камера: Марјан Петковски. Директор на фотографија: Марјан Петковски. Продукција: Јане Велјановски, Љубомир Јакимовски, Андреј Стојчевски. Режија: Борјан Стојков. Асистент на режија: Дејан Јованов. 2018 631
287 Монтажа на секвенца од филмот Сведок Дејан Смилевски, Горјан Атанасов, Андреј Ристески, Марко Џамбазов, Сандра Ѓоргиева, Марко Димитриевски Филмска и ТВ монтажа Испит по Филмска и тв монтажа 7. 546
288 Тишина Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија 2018
289 Како научив да играм шах Борјан Стојков Филмска и ТВ режија Продукција: Душан Ефремов. 2018
290 Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2018
291 Обид за среќна приказна Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија Монтажа: Мартин Иванов. Директор на фотографија: Дарио Секуловски. Дизајн на звук: Сашко Потер Мицевски. Во главните улоги: Тамара Ристоска, Филип Трајковиќ, Кристина Леловац, Игор Ангелов, Матеа Јанковска, Весна Тодоровска и Јана Никодиновска. 2018
292 Неонски срца Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Улоги: Јордан Симонов, Гордана Ендровска, Симеон Мони Дамевски, Гзим Жерка, Симон Палитов, Сандра Танчева, Ангела Николоска, Јована Спасиќ, Ема Давчева, Димитар Тодоровски, Марија Сквикн, Дин Ибрахим. Режија: Ана Јакимска. Директор на фотографија: Александар Ристески. Монтажа: Горјан Атанасов. Директор на светло: Васил Јанев. Продуцент: Лазар Секуловски. Директор на филм: Петар Антевски. 2019

Во следната табела се прикажани податоци за дипломските филмови.

ID Наслов Автор Катедра Детали Година Ознака
12 Кифа Дарко Белев Филмска и ТВ режија Дипломски испит. Документарен филм. Сценарио и режија: Дарко Белев. Асистент на режија: Марија Џиџева. Асистент на камера: Тони Салковски. Камера: Дејан Димески. Монтажа: Љупчо Атанасовски. Директор на филм: Владимир Василевски. Извршен продуцент: Мартин Панчевски. 1995 29/2
14 Веќе видено Фани Гошевска Филмска и ТВ монтажа Дипломски испит. Играат: Младен Крстевски, Фирдаус Неби, Наџи Шабан, Звезда Ангеловска, Оли Митковски, Моника Ристеска, Драган Довлев, Никола Кумев, Висар Вишка, Роберт Насков, Оливера Аризанова, Олгица Поцкова, Дарко Башески, Павле Живковиќ, Весна Димитровска, Горан Гошевски, Срѓан Лазаревиќ. Директор на фотографија: Томи Салковски. Сценарио, режија и монтажа: Фани Гошевска. 1996 229
17 Војници Златко Славенски Филмска и ТВ режија Дипломски филм. 1996 395
24 Портрет - Благоја Дрнков Дарко Башески Филмска и ТВ камера Дипломски испит. Документарен филм. Асистенти на камера: Горан Трпчевски, Бесфорт Имами. Монтажа: Блаже Дулев. Камера и режија: Дарко Башески. 1997 60/1
25 Аирлија транзиција - капитализам за почетници во 6 лекции Срѓан Јаниќијевиќ Режија Дипломски филм. Играат: Калина Наумовска, Петар Арсовски, Ненад Стојановски. Монтажа: Божидар Јовановиќ. Директор на фотографија: Владимир Самоиловски. Извршен продуцент: Ненад Стојановски. Сценарио: Горан Стефановски. Режија: Срѓан Јаниќијевиќ. 1997 58
44 Јас знам кој ми го направи тоа Игор Јовчевски Филмска и ТВ монтажа Дипломски филм. Сценарио: Мишо Нетков. Продукција: Ѓорѓи Темелковски. Камера: Драган Гајиќ. Реализација и монтажа: Игор Јовчевски. 2000 110
45 Нокаут Зорица Црношија Филмска и ТВ монтажа Дипломски испит на Зорица Црношија. 2000 110
46 Црвениот валцер Снежана Младеновска Филмска и ТВ монтажа Дипломски филм. Сценарио: Лазар Големтеов. Асистент на камера: Дејан Божиновски. Камера: Дејан Димески. 2000 110
61 Суперхикс - Глупави песни Благоја Неделковски Филмска и ТВ монтажа Дипломски испит по предметот Филмска и ТВ монтажа. 110
66 Мијачи на прозори Филип Апостолски Филмска и ТВ режија Документарен филм. Дипломски филм на Драган Гајиќ. Камера: Драган Гајиќ. Режија: Филип Апостолоски. Монтажа: Љубомир Атанасовски. Асистенти на камера: Горан Трпчевски, Тони Величковски. Асистент на монтажа: Атанас Георгиев. Асистент на режија: Александар Богојевски. 2001 60/1
97 Приказни за љубовта и свршувањето Александар Русјаков Филмска и ТВ режија Дипломски филм. Сценарио и режија: Александар Русјаков. Монтажа: Дејан Бошковиќ. Директор на фотографија: Дејан Димески. Продукција: Роберт Насков. Директор на продукција: Дејан Илиев. Асистент на камера: Горан Костовски. Асистент на режија: Никола Мадиќ. Во I епизода играат: Благица Трпковска, Оливер Митковски, Емил Рубен, Тони Михајловски, Игор Стојчевски, Марија Поповска, Верица Недеска, Драгана Милошевска, Весна Паневска, Каќа Каракаш, Сузана Јошевски, Кристина Катријановска, Марија Бакарџиева, Кристина Хочевар, Мики Костов, Давор Спировски. Во II епизода играат: Верица Недеска, Дејан Лилиќ, Зоран Љутков, Тони Михајловски, Анета Алексоска, Борче Арсов, Коста Агратов, Игор Шојлев, Сашко Коцев, Михаела Петровска, Игор Џамбазов, Никола Бочваров, Филип Попов, Ивона Стојчевска, Данка Стојческа, Марко Гелев, Марија Немет, Сара Димовски, Исидора Арнаудова, Андреј Нестороски, Филип Илиев. Во III епизода играат: Игор Џамбазов, Зоран Љутков, Петар Арсовски, Георгина Калановска, Марина Поп Панкова, Јасмина Василева, Петар Волнаровски, Катерина Шехтанска, Владимир Русјаков, Бојана Тевчева, Рубин Меновски, Марија Велјановска, Бесфорт Идризи, Луран Ахмети, Јорданчо Чеврески, Емилија Ролева, Драгана Босниќ, Милан Тоциновски, Флора Достовска, Игор Темелковски, Дарко Дудиќ, Горан Трифуновски, Лина Чоревска, Тони Михајловски, Марио Трилтаревски, Димитар Матевски, Александар Блажевски, Раде Мадиќ. Во IV епизода играат: Кочо Младеновски, Даниел Дудиќ, Горан Атанасовски, Сандра Петрова, Славчо Поповски, Дејан Христовски, Ангела Нестороска, Јована Плескоњиќ, Горан Черепналковски, Весна Јеврешовиќ, Перо Стратов, Васил Зафирчев, Роберт Ристов, Гоце Марковски, Марко Крстевски, Иво Пендев. 2004 170
100 Порака Даријан Пејовски Филмска и ТВ режија Дипломски филм на Ѓорѓи Клинчаров, студент на катедрата за филмска и тв камера во класата на проф. Апостол Трпески. Играат: Камка Тоциновски, Владимир Светиев, Бранко Ѓорчев, Драгана Босниќ, Ирина Апелгрин. Сценарио и режија: Даријан Пејовски. Директор на фотографија: Ѓорѓи Клинчаров. Монтажа: Филип Грчевски. 2005 И - 500
131 Аце Слеш Фросина Наумовска Филмска и ТВ режија Дипломски филм по филмска и тв режија, класа на проф. Стојан Попов. Сценарио и режија: Фросина Наумовска. Камера: Богојевски Деан. Асистент на камера: Кирил Шентевски. Асистент на монтажа: Чаневски Зоран. Монтажа: Горан Вукиќ. 2008 271
138 Бунило Даријан Пејовски Филмска и ТВ режија Дипломски филм. Документарен филм. Триангл филм во соработка со Гејзер продукција. Играат: Тони Михајловски, Ана Стојановска, Висар Вишка, Катина Иванова, Данчо Чеврески, Милиана Ленак, Драган Миладиновски, Жаклина Стефковска. Сценографија: Срѓан Митровиќ. Музика: Александар Пејовски. Монтажа: Филип Грчевски. Директор на фотографија: Апостол Трпески. Сценарио: Русомир Богдановски. Ко-сценаристи: Вардан Тозија, Даријан Пејовски. Продуцент: Данчо Чеврески. Режија: Даријан Пејовски. 2009 319/1
142 Розе танга четврток Софија Теодор Филмска и ТВ режија Дипломски филм. Играат: Бане Јефтиќ, Билјана Танески, Петар Стојковиќ, Васил Шишков, Мите Гроздановски, Јелена Галевска, Ана Кафкалеска, Драги Христов - Шпага, Мила Ставревска, Валентина Ѓоргиевска. Режија: Софија Теодор. Сценарио: Софија Теодор, Ева Камчевска. Директор на фотографија: Александар Касапинов. Монтажа: Владимир Павловски. 2010 346
148 Мис Рубин Костадин Анастасов Филмска и ТВ режија Дипломски филм. 2011 372
157 Инстинкт Никола Тргачевски Филмска и ТВ монтажа Дипломски испит. Играат: Радојка Димеска, Елена Трпковска, Александар Димитровски, Андреј Таповски. Сценарио, режија и монтажа: Никола Тргачевски. Асистент на камера: Стојанче Цавироски. Асистент на режија: Валентина Кожовска. Светло и камера: Александар Котевски. 2011 415
180 Трагачи по звукот Михајло Чунихин Филмска и ТВ монтажа Дипломски испит. Сценарио, продукција и режија: Сузана Диневски. Продуценти: Огнен Антов, Иво Антов. Монтажа: Михајло Чунихин. Асистент на продукција: Бани Диневски. Асистент на камера: Кирил Шентевски. 2012 420
226 No problems Шенол Мехмед Филмска и ТВ монтажа Дипломски филм на Шенол Мехмед. Играат: Мирослав Петровиќ, Димитар Стојменовски. Режија: Зоран Стојковски. Директор на фотографија: Виктор Поповски. Монтажа: Шенол Мехмед. 2014 475
230 Понеделник Бојан Тантуровски Филмска и ТВ режија Дипломски филм. Играат: Ацо Јовановски, Нино Леви, Марко Петрушевски, Душан Карановски, Билјана Петровска, Сашо Карапанчев, Маја Вељковиќ Пановска, Марија Бејкова. Сценарио и режија: Бојан Тантуровски. Камера: Кирил Шентевски. Монтажа: Горан Вуќиќ. Асистент на режија: Филип Матевски. 2014 493
238 Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија Дипломски испит, класа на проф. Стојан Попов. Играат: Димитрија Доксевски, Симона Спировска, Аксел Мехмед, Милан Тоциновски, Ненад Нацев, Дениз Абдула, Александар Михајловски, Владимир Петровиќ, Симон Манасковски, Калин Крајчевски, Владимир Митревски. Режија и сценарио: Владимир Митревски. Продуцент: Дејан Крајчевски. Извршен продуцент: Марија Димитрова. Директор на фотографија: Наум Доксевски. Монтажа: Филип Грчевски. Прв асистент на режија: Сергеј Георгиев. Втор асистент на режија: Лидија Мојсовска. 2014 И - 524
244 (Вон)земјанинот Ли Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа Дипломски краткометражен документарен филм. Режија и монтажа: Сашко Потер Мицевски. Директор на фотографија: Наум Доксевски. Извршен продуцент е Илија Циривири. 2014
255 Студантс Тамара Котевска Филмска и ТВ режија Дипломски испит по филмска режија. Режија:Тамара Котевска. Наратор: Мартин Манев. Камера: Тамара Котевска. Монтажа: Сандра Ѓоргиева, Андреј Ристески. 2016 577/1
257 Автопортрет Марко Петрушевски Филмска и ТВ режија Дипломски филм. Организација: Владимир Василевски, Горан Петровски, Сотир Парцанов. Камера: Александар Ристески. Монтажа: Андреј Ристески. Асистенти на режија: Сашо Насковски, Бојан Тантуровски. Играат: Марко Петрушевски, Бранислав Петрушевски, Сашо Насковски, Бојан Тантуровски.
259 Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија Дипломски филм по филмска и тв режија. Улоги: Наташа Петровиќ, Шенка Колозова, Владимир Петков. Сценарио: Бранко Костески. Продуценти: Дејан Крајчевски, Марија Димитрова. Директор на фотографија: Наум Доксевски. Монтажа: Горјан Атанасов. Камера: Дарио Секуловски. 2017 606/1
281 Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера Дипломски филм на студентите: Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски и Михаил Димитров. Играат: Албан Лама, Аурита Агуши, Викторија Анѓушева, Ердоган Максут, Филип Ивковски, Калина Савевска, Лилјана Тошевска, Елизабета Тошевска, Ленче Шулева, Виктор Поповски, Борјан Стојановски, Иван Ѓоргиевски, Леонид Најдовски. Режија: Лидија Мојсовска. Камера: Бранко Аврамовски. Монтажа: Михаил Димитров. Директор на фотографија: Бранко Аврамовски. Продукција: Петар Џуровски, Лазар Секуловски. Извршен продуцент: Ирина Лазарова. 2017 605
282 Удар Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија Дипломски филм. Играат: Благој Веселинов, Наталија Теодосиева, Фирдаус Неби, Адем Карага, Никола Ристески, Бурханедин Ибрахим, Горан Ников. Режија: Андреј Георгиев. Прв асистент на режија: Лидија Мојсоска. Сценарио: Сашо Кокаланов, Андреј Георгиев. Камера: Дарио Секуловски. Монтажа: Сандра Ѓоргиева. 2018 624
284 Црни и криви Марко Џамбазоски Филмска и ТВ монтажа Дипломски филм на Марко Џамбазоски. Играат: Горан Ников, Тони Денковски, Чедомир Митевски, Ердоган Максут, Мирјана Трпковска, Андреа Голуб, Томе Станковски, Ангела Стојановска, Даница Георгиевска, Димче Спасовски. Прв асистент на камера: Александар Ристески, Владимир Димоски. Втор асистент на камера: Кузман Клековски. Режија, сценарио и монтажа: Марко Џамбазоски. Директор на фотографија: Марко Димитриевски. Извршен продуцент: Бошко Мангаровски. 2018 621