FDU Logo

Факултет за драмски уметности - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија

ФДУ - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија


Скомрахи

Манифестацијата СКОМРАХИ во периодот од 2.12.1988 до 5.11.2019 год. се одржала 28 пати.

Во следната табела се прикажани податоци за настани на манифестацијата СКОМРАХИ.

ID Факултет Автор Наслов Детали Сцена Датум Тип
1 ФДУ Скопје Лазаревото писмо и писание ФДУ 2.12.1988 театарска претстава
2 ФДУ Скопје Е. Олби Зоолошка приказна ФДУ 3.12.1988 театарска претстава
3 АГРФТ, Љубљана Ж. Жене Слугинки 25ти мај (МКЦ) 3.12.1988 театарска претстава
4 ФДУ, Белград Филмска проекција Филм на студентите од ФДУ Белград ФДУ 3.12.1988 филмска проекција
5 Академија на уметности, Нови Сад Хасанагиница ФДУ 4.12.1988 театарска претстава
6 ФДУ Скопје А.П. Чехов Просидба ФДУ 4.12.1988 театарска претстава
7 ФДУ, Белград Е. Бонд Спасени 25ти мај (МКЦ) 5.12.1988 театарска претстава
8 Видео проекции видео проекции ФДУ 7.12.1989 филмска проекција
9 ФДУ, Белград Ж. Жене Балкон Театар на народностите 7.12.1989 театарска претстава
10 ФДУ, Белград В. Шекспир Сон на летната ноќ Театар на народностите 7.12.1989 театарска претстава
11 АГРФТ, Љубљана Испит сценски движења ФДУ 8.12.1989 театарска претстава
12 Академија за сценски уметности, Сараево Г. Стефановски Диво месо ФДУ 8.12.1989 театарска претстава
13 ФДУ, Скопје Јавен час на студентите од III год Јавен час на студентите од трета година, ФДУ Скопје ФДУ 8.12.1989 предавање
14 ФДУ, Скопје Бааловски варијации 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
15 Академија за сценски уметности, Сараево Л. Нурен Демони 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
16 ФДУ, Скопје А.П. Чехов Иванов 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
17 Институт за уметност Манон Ујгур, Ташкент А. Кахар Ужас или ќерките на мелничарот 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
18 Факултет за уметности, Приштина Сцени од Мечка и Просидба класа на проф. Фарук Беголи ФДУ 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
19 ФДУ, Белград Жанрови класа на проф. Миленко Маричиќ МНТ 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
20 Институт за уметност Манон Ујгур, Ташкент Вежби и етиди 25.3 - 29.3.1991 театарска претстава
21 ФДУ, Скопје Театарот и драмата во Македонија работилница на Илија Милчин ФДУ 25.3 - 29.3.1991 работилница
22 Сите учесници Заеднички час по актерска игра предавање ФДУ 25.3 - 29.3.1991 предавање
23 ФДУ, Скопје М. Камолети Стјуардеси класа на проф. Димитрие Османли, трета година ФДУ 27.3.1992 театарска претстава
24 Академија за сценски уметности, Сараево Љ. Симовиќ Чудо во Шагран класа на проф. Бора Стјепановиќ, трета година ФДУ 28.3.1992 театарска претстава
25 НАТФУ, Софија Ж. Возие Тоа лудо попладне режија: С. Данаилов и И. Добрев, настап на студентите од четврта година Театар на народностите 28.3.1992 театарска претстава
26 ФДУ, Тирана Сценски игри и етиди Театар на народностите 29.3.1992 театарска претстава
27 ФДУ, Белград Елементи, скици за лик, монолози Настап на ФДУ Белград Театар на народностите 29.3.1992 театарска претстава
28 ФДУ, Скопје Е. Олби Кој се плаши од Вирџинија Вулф класа на проф. Љубиша Георгиевски ФДУ 30.3.1992 театарска претстава
29 Академија за уметности, Нови Сад Етиди, сцени настап на гости од Нови Сад ФДУ 30.3.1992 театарска претстава
30 АГРФТ, Љубљана Етиди, сцени ФДУ 27.3 - 31.3.1992 театарска претстава
31 ФДУ, Скопје П. Мариво Искрените ФДУ 27.3 - 31.3.1992 театарска претстава
32 Сите учесници Заеднички час по актерска игра заеднички час, сценски игри и етиди ФДУ 27.3 - 31.3.1992 работилница
33 ФДУ, Скопје проекција проекција на студентски филм ФДУ 27.3 - 31.3.1992 филмска проекција
34 НАТФУ, Софија Куклена шоу програма игра на светлина и сенки класа на проф. Николина Георгиева и проф. Атанас Илков, 1, 2 и 3 година, отсек кукларство МНТ 8.3.1993 театарска претстава
35 ФДУ, Скопје В. Шекспир Монолог од Хамлет моно-изведба, Н. Ристановски МНТ 27.3.1993 театарска претстава
36 ФДУ, Скопје Ј. О`Нил Црнината и прилега на Електра режија: Александар Поповски/Златко Славенски, дел од класата на проф. Слободан Унковски и вон.проф. Столе Попов МНТ 27.3.1993 театарска претстава
37 ФДУ, Скопје В. Шекспир Монолози на Хамлет настап на Тихомир Стојановски ФДУ 28.3.1993 театарска претстава
38 ФДУ, Скопје Предавања и дискусии ФДУ 28.3.1993 работилница
39 Академија за уметности, Нови Сад С. Бекет Чекајќи го Годо класа на проф. Боро Драшковиќ, четврта година МНТ 29.3.1993 театарска претстава
40 ФДУ, Тирана В. Шекспир Скротената горопадница класа на проф. Тими Фолко, трета година Драмски театар, Скопје 29.3.1993 театарска претстава
41 ФДУ, Скопје Учени жени и Тартиф од Молиер класа на доц. Кирил Ристоски, трета година ФДУ 30.3.1993 театарска претстава
42 ФДУ, Белград Молиер Жорж Дарден класа на проф.д-р Владимир Јефтовиќ, трета година МНТ 30.3.1993 театарска претстава
43 Факултет за уметности, Приштина Е. Олби Зоолошка приказна класа на проф. Фарук Беголи, четврта година ФДУ 31.3.1993 театарска претстава
44 НАТФУ, Софија Г. Стефановски Црна дупка класа на проф. Крикор Азарјан, четврта година МНТ 31.3.1993 театарска претстава
45 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни остварувања проекција на студентски филм Кино Манаки 27.3 - 31.3.1993 филмска проекција
46 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни остварувања проекција на студентски филм Кино Манаки 27.3 - 31.3.1993 филмска проекција
47 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни остварувања проекција на студентски филм Кино Манаки 27.3 - 31.3.1993 филмска проекција
48 ФДУ, Скопје В. Шекспир Хамлет монолог моно-изведба, Ирена Ристиќ МНТ 27.3.1994 театарска претстава
49 ФДУ, Скопје Б. Брехт Опера за три гроша класа на проф. Кирил Ристоски, четврта година МНТ 27.3.1994 театарска претстава
50 НАТФУ, Софија Е. Василев Граѓанинот на планетата Земја класа на проф. Маргарита Младенова и Иван Добчев МНТ 28.3.1994 театарска претстава
51 Сите учесници Заедничка работилница работилница ФДУ 29.3.1994 работилница
52 Сите учесници Работилница работилница ФДУ 30.3.1994 работилница
53 ФДУ, Белград Т. Вилијамс Трамвајот наречен желба класа на проф. Гордана Мариќ-Нешковиќ, втора година МНТ 30.3.1994 театарска претстава
54 ФДУ, Белград А. П. Чехов Вујко Вања класа на проф. Гордана Мариќ-Нешковиќ, втора година МНТ 30.3.1994 театарска претстава
55 ФДУ, Белград Г. Стефановски Диво месо класа на проф. Гордана Мариќ-Нешковиќ, втора година МНТ 30.3.1994 театарска претстава
56 ФДУ, Белград Ф.М. Достоевски Коцкар класа на проф. Гордана Мариќ-Нешковиќ, втора година МНт 30.3.1994 театарска претстава
57 Киевски институт за театар и уметност проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 3 студентски филмови, класа на проф. Мариана Останкович Кино Манаки 31.3.1994 филмска проекција
58 Сите учесници Заедничка работилница работилница ФДУ 31.3.1994 работилница
59 Сите учесници Заедничка работилница работилница ФДУ 1.4.1994 работилница
60 Кралска шкотска академија за музика и драма, Глазгов Џ. Литлвуд О, колку прекрасна војна МНТ 1.4.1994 театарска претстава
61 АГРФТ, Љубљана Вежби и етиди 27.3 - 1.4.1994 театарска претстава
62 ФДУ, Тирана Монолози, фрагменти, етиди 27.3 - 1.4.1994 театарска претстава
63 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 6 студентски филмови, класа на проф. Матјаж Клопчич и Карпо Година Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
64 Филмска академија Лоѓ проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 5 студентски филмови Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
65 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 25 студентски филмови Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
66 ФДУ, Тирана проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 4 студентски филмови Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
67 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 6 студентски филмови Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
68 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни остварувања проекција на 10 студентски филмови, класа на проф. Столе Попов Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
69 ФДУ, Скопје Светло-сиво Омнибус Кино Манаки 27.3 - 1.4.1994 филмска проекција
70 НАТФУ, Софија Е. Јонеско Макбет студенти од класата на проф. Димитрина Ѓурова МНТ 3.3.1995 театарска претстава
71 ФДУ, Скопје В. Шекспир Монолог на Хамлет моно-изведба, И. Трпчески МНТ 27.3.1995 театарска претстава
72 ФДУ, Скопје Ф. Г. Лорка Домот на Бернарда Алба класа на проф. Владимир Милчин, втора година МНТ 28.3.1995 театарска претстава
73 Arnt Emse Toneel school, Амстердам Џ. Џојс Егзил студенти од трета и четврта година МНТ 28.3.1995 театарска претстава
74 Arnt Emse Toneel school, Амстердам А. Стриндберг Госпоѓица Јулија студенти од трета и четврта година МНТ 28.3.1995 театарска претстава
75 Arnt Emse Toneel school, Амстердам Векепинд Лулу студенти од трета и четврта година МНТ 28.3.1995 театарска претстава
76 Arnt Emse Toneel school, Амстердам Л. Рилке Мостот на Малте студенти од трета и четврта година МНТ 28.3.1995 театарска претстава
77 Arnt Emse Toneel school, Амстердам Ж. Реве Писма студенти од трета и четврта година МНТ 28.3.1995 театарска претстава
78 PVST, Варшава Молиер Мизантроп студенти од класата на проф. Јержи Козловски МНТ 28.3.1995 театарска претстава
79 PVST, Вроцлав Таушемски Богохулење студенти од класата на проф. Јержи Козловски МНТ 28.3.1995 театарска претстава
80 VSMU, Братислава Т. Дорст Фернандо Крап ми напиша писмо студенти од класата на Мартин Ондришка МНТ 28.3.1995 театарска претстава
81 Академија за уметности, Нови Сад С. Шепард Самоубиство во Б-дур студенти од класата на проф. Бора Драшковиќ, трета година МНТ 29.3.1995 театарска претстава
82 ФДУ, Тирана На почетокот беше хаос студенти од класта на проф. Тимо Флоко и проф. Али Бета, втора година МНТ 31.3.1995 театарска претстава
83 АГРФТ, Љубљана Б. Брехт Господарот Пунтила и неговиот слуга Мати студенти од класата на проф. Душан Млакар, четврта година Театар центар 31.3.1995 театарска претстава
84 ФДУ, Скопје О. Кесерлинг Арсеник и стара тантела студенти од класата на проф. Љубиша Георгиевски, четврта година Драмски театар, Скопје 1.4.1995 театарска претстава
85 Кралска шкотска академија за музика и драма, Глазгов Ч. Шортс Галеби студенти од трета година МНТ 1.4.1995 театарска претстава
86 Кралска шкотска академија за музика и драма, Глазгов Ч. Шортс Уште три непреспиени ноќи студенти од трета година МНТ 1.4.1995 театарска претстава
87 VSMU, Братислава студентски испитни филмови проекција на 2 филма Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
88 Киевски институт за театар и уметност студентски испитни филмови проекција на 4 студентски филмови Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
89 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 10 филма Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
90 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 10 филма Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
91 Академија за сценски уметности, Прага проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
92 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
93 ФДУ, Тирана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 студентски филмови Кино Манаки 23.3 - 1.4.1995 филмска проекција
94 Театарска антропологија предавање на проф. Никола Саварезе ФДУ 23.3 - 1.4.1995 предавање
95 Претставување на Один театар предавање на проф. Никола Саварезе ФДУ 23.3 - 1.4.1995 предавање
96 Транскултурализмот во Один театар на Е. Барба предавање на Мируше Хоџа ФДУ 23.3 - 1.4.1995 предавање
97 ФДУ, Скопје Арт Метро кандидати за драмски актери од прва, втора и трета година и претенденти за театарски режисери од втора година МНТ 28.3.1996 театарска претстава
98 VSMU, Братислава Х. Л. Борхес Евангелие по Марко класа на проф. Љубомир Вајдичка МНТ 29.3.1996 театарска претстава
99 НАТФУ, Софија Ф. Г. Лорка Домот на Бернарда Алба режисер: Илија Добрев МНТ 30.3.1996 театарска претстава
100 АГРФТ, Љубљана Молиер Граѓанин благородник студенти од трета година МНТ 31.3.1996 театарска претстава
101 ФДУ, Белград Ж. Ануј Женски оркестар студенти од втора година МНТ 1.4.1996 театарска претстава
102 ФДУ, Тирана Р. Ли Кој да се одбере класа на проф. Милто Кутали и проф. Нико Канџери МНТ 28.3 - 1.4.1996 театарска претстава
103 ФДУ, Тирана А. Пашку Гоф 28.3 - 1.4.1996 театарска претстава
104 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
105 КЧК, Кентербери проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
106 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
107 Филмска академија Лоѓ проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
108 ФЕМИС, Париз проекции на вежби и испитни филмови проекција на 8 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
109 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
110 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
111 ФДУ, Белград Пакет омнибус ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
112 Бостонски универзитет проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 28.3 - 1.4.1996 филмска проекција
113 ФДУ, Скопје Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
114 Филмска академија Лоѓ Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
115 VSMU, Братислава Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
116 НАТФУ, Софија Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
117 ФДУ, Тирана Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
118 АГРФТ, Љубљана Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
119 ФЕМИС, Париз Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
120 ФДУ, Белград Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
121 КЧК, Кентербери Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
122 Бостонски универзитет Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
123 ФДУ, Белград проф. Срѓан Карановиќ Школа и начин на работа презентација ФДУ 28.3 - 1.4.1996 презентација
124 ФДУ, Скопје Ј. Мишима Три есенски приказни дипломска претстава на студентите од класата на проф. Владимир Милчин Драмски театар, Скопје 27.3.1998 театарска претстава
125 НАТФУ, Софија студентски испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 28.3.1998 филмска проекција
126 ФДУ, Скопје студентски испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 28.3.1998 филмска проекција
127 АГРФТ, Љубљана студентски испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 28.3.1998 филмска проекција
128 ФДУ, Белград Етиди и сцени од разни автори студенти од втора година, класа на проф. м-р Гордана Мариќ и ас. Душан Петровиќ Драмски театар, Скопје 28.3.1998 театарска претстава
129 Работилница на Давид Готард, режисер и продуцент Искуства од независната театарска и филмска продукција и режија, помеѓу Северна Ирска и Порторико предавање ФДУ 29.3.1998 предавање
130 Академија за уметности на Република Албанија Ф. Г. Лорка Домот на Бернарда Алба студенти од втора година, класа на Бирче Хаско и Газменд Ѓока Драмски театар, Скопје 29.3.1998 театарска претстава
131 Истанбулска академија Софокле Антигона студенти од класата на проф. Ишил Касапоглу Драмски театар, Скопје 29.3.1998 театарска претстава
132 Образовните системи на факултетите за драмски уметности професори од Солун, Скопје, Белград, Љубљана, Тирана, Истанбул и Софија ФДУ 30.3.1998 работилница
133 Аристотелов универзитет, Солун Б. Брехт Навистина, јас живеам во мизерно време студенти од класата на проф. Ефпрахиа Стамоули и проф. Агили Цхава-Вагиа, четврта година Драмски театар, Скопје 30.3.1998 театарска претстава
134 НАТФУ, Софија Стивен Кинг Бес дипломска претстава на студенти од класата на проф. Надежда Сеикова Драмски театар, Скопје 30.3.1998 театарска претстава
135 ФДУ, Скопје А. Галин Аудиција дипломска претстава на студентите од класата на проф. Владимир Милчин МНТ 27.11.2001 театарска претстава
136 Аристотелов универзитет, Солун Инсталација оддел за сценски дизајн ФДУ 28.11.2001 инсталација
137 ФДУ, Белград Д. Дуковски Балканот не е мртов студенти од класата на проф. Владимир Јефтовиќ МНТ 28.11.2001 театарска претстава
138 ФДУ, Белград Д. Дуковски ММЕ Кој прв почна студенти од класата на проф. Владимир Јефтовиќ МНТ 28.11.2001 театарска претстава
139 ФДУ, Белград Д. Дуковски Буре барут студенти од класата на проф. Владимир Јефтовиќ МНТ 28.11.2001 театарска претстава
140 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт С. Мрожек Убиј го соседот студенти од класата на проф. Георге Иваску, четврта година МНТ 29.11.2001 театарска претстава
141 АГРФТ, Љубљана M. Рејвенхил Shopping and fucking МНТ 30.11.2001 театарска претстава
142 ФДУ, Тирана Транзиција студенти од класата на проф Ѓерѓ Превази, втора и трета година МНТ 30.11.2001 танцова претстава
143 Југозападен универзитет Неофил Рилски, Благоевград Прстен студенти од класата на проф. Златко Павлов МНТ 1.12.2001 театарска претстава
144 Академија за сценски уметности, Сараево Н. Кољада Кокошка студенти од класата на проф. Адмир Гламочак МНТ 2.12.2001 театарска претстава
145 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 27.11 - 2.12.2001 филмска проекција
146 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 27.11 - 2.12.2001 филмска проекција
147 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.11 - 2.12.2001 филмска проекција
148 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.11 - 2.12.2001 филмска проекција
149 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Неконвенционална комуникација и говор на телото работилница на проф. Георге Иваску ФДУ 27.11 - 2.12.2001 работилница
150 ФДУ, Белград Моќта и употребата на импровизацијата во педагогијата и глумата работилница на проф. Владимир Јефтовиќ ФДУ 27.11 - 2.12.2001 работилница
151 Југозападен универзитет Неофил Рилски, Благоевград Ритамот на тишината работилница на проф. Златко Павлов ФДУ 27.11 - 2.12.2001 работилница
152 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Целосна инволвираност на сцена работилница на проф. Андреа Вулпе ФДУ 27.11 - 2.12.2001 работилница
153 ФДУ, Скопје Уметноста и заедницата работилница на проф. Небојша Вилиќ ФДУ 27.11 - 2.12.2001 работилница
154 ФДУ, Скопје А. Несин Живко живее, не живее завршна претстава на класата на проф. Елејса Касо, трета година МНТ 27.11.2002 театарска претстава
155 ФДУ, Скопје К. Голдони Арлекин, слуга на двајца господари завршна претстава на класата на доц. Рефет Абази, трета година МНТ 27.11.2002 театарска претстава
156 ФДУ, Скопје Г. Стефановски Дупло дно дипломска претстава на студентите од класата на проф. Кирил Ристоски МНТ 27.11.2002 театарска претстава
157 Академија за сценски уметности, Сараево Е. Јонеско Дерилиум за двајца студенти од класата на проф. Градимир Гагер ФДУ 28.11.2002 театарска претстава
158 ФДУ, Белград Г. Михиќ Кутрите мали хрчки студенти од класата на проф. Гордана Мариќ Драмски театар, Скопје 28.11.2002 театарска претстава
159 ФДУ, Белград А. Поповиќ Смртоносна мотористика студенти од класата на проф. Гордана Мариќ Драмски театар, Скопје 28.11.2002 театарска претстава
160 ФДУ, Белград А. Поповиќ Кобни лаги Сол Сарфати студенти од класата на проф. Гордана Мариќ Драмски театар, Скопје 28.11.2002 театарска претстава
161 ФДУ, Белград Етиди за движење и пантомима ФДУ 29.11.2002 театарска претстава
162 АДУ, Загреб П. Вајс Ноќ во гостинската соба студенти од класата на проф. Борна Балетиќ ФДУ 29.11.2002 театарска претстава
163 Аристотелов универзитет, Солун В. Мајаковски Дрвеници ФДУ 30.11.2002 театарска претстава
164 АГРФТ, Љубљана Е. Филсар Костенливата круна студенти од класата на проф. Миле Корун и проф. Матјаж Зупанчич ФДУ 1.12.2002 театарска претстава
165 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Ф. Г. Лорка Крввави свадби студенти од класата на проф. Андреа Вулпе МНТ 1.12.2002 театарска претстава
166 НАТФУ, Софија В. Инчев Сонот на монструмот студенти од класата на проф. Александар Илиев МНТ 2.12.2002 театарска претстава
167 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 21.11 - 2.12.2002 филмска проекција
168 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 21.11 - 2.12.2002 филмска проекција
169 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 21.11 - 2.12.2002 филмска проекција
170 АДУ, Загреб проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 21.11 - 2.12.2002 филмска проекција
171 Академија за драмски уметности, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 21.11 - 2.12.2002 филмска проекција
172 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 21.11 - 2.12.2002 филмска проекција
173 АДУ, Загреб Поезијата, тој убав збор работилница на проф. Ивана Легати ФДУ 21.11 - 2.12.2002 работилница
174 ФДУ, Белград Несфатливиот систем на глума работилница на проф. Годрана Мариќ ФДУ 21.11 - 2.12.2002 работилница
175 ФДУ, Скопје Улогата на студентите на продукција во наставните проекти работилница на проф. Мартин Панчевски ФДУ 21.11 - 2.12.2002 работилница
176 НАТФУ, Софија Неговорен театар - уметност без граници работилница на проф. Александар Илиев ФДУ 21.11 - 2.12.2002 работилница
177 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Спортски театар работилница на проф. Андреа Вулпе ФДУ 21.11 - 2.12.2002 работилница
178 ФДУ, Скопје Фрагменти од движења драмски актери од 1, 2 и 3 година под менторство на проф. Кренаре Невзати МНТ 27.3.2003 театарска претстава
179 ФДУ, Цетиње Ј. Мишима Ханџо студенти од класата на проф. Егон Савин ФДУ 28.3.2003 театарска претстава
180 ФДУ, Цетиње Т. Ружевич Картотека дипломски испит од класата на проф. Бранимир Поповиќ ФДУ 28.3.2003 театарска претстава
181 ФДУ Белград Градење лик, Шекспир, Чехов, Гогољ, Михаиловиќ, Ќосиќ и Ковачевиќ студенти од втора година, класа на проф. Билјана Машиќ МНТ 28.3.2003 театарска претстава
182 ФДУ, Цетиње Ж. Мирчевска Судиниот ден дипломски испит на студентите од класата на проф. Бранислав Мичуновиќ Драмски театар, Скопје 29.3.2003 театарска претстава
183 НАТФУ, Софија Х. Пинтер Ревија студенти од четврта година, класа на проф. Димитрина Ѓурова МНТ 29.3.2003 театарска претстава
184 НАТФУ, Софија Х. Пинтер Една ноќ надвор студенти од четрврта година, класа на проф. Димитрина Ѓурова МНТ 29.3.2003 театарска претстава
185 АГРФТ, Љубљана Молиер Амфитрион студенти од трета година, класа на проф. Душан Млакар и Александар Јурц Драмски театар, Скопје 30.3.2003 театарска претстава
186 Универзитет за уметност Таргу Мургеш А. П. Чехов Галеб студенти од класата на проф. Андреа Вулпе МНТ 30.3.2003 театарска претстава
187 Истанбулска академија М. Џ. Андај Тие што се внатре студенти од трета година, класа на проф. Суад Остурна МНТ 31.3.2003 театарска претстава
188 АДУ, Загреб Г. Бихнер Војцек; Е. Бургес: Пеколен портокал студенти од втора година, класа на Борна Балетиќ 27.3 - 2.4.2003 театарска претстава
189 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
190 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
191 ФДУ, Цетиње проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
192 Национална филмска школа Лоѓ проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
193 Академија за драмски уметности, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
194 АДУ, Загреб проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
195 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2003 филмска проекција
196 Аристотелов универзитет, Солун Акторионес театарска лабораторија Практичен пристап кон умерноста на епското работилница на проф. Василис Лагос ФДУ 27.3 - 2.4.2003 работилница
197 ФДУ, Скопје Идеја во зародиш: Балканска театарска сфера работилница на проф. Јелена Лужина ФДУ 27.3 - 2.4.2003 работилница
198 ФДУ, Скопје С. Али Малечката студенти од трета година, класа на проф. Владимир Милчин МКЦ 27.3.2004 театарска претстава
199 Аристотелов универзитет, Солун Е. Јонеско Смртоноска игра студенти од класата на проф. Гликерија Калаици ФДУ 28.3.2004 театарска претстава
200 НАТФУ, Софија М. Зимерман Преобразби студенти од класата на проф. Снежина Танковска Драмски театар, Скопје 28.3.2004 театарска претстава
201 АГРФТ, Љубљана В. Шекспир Двајца џентлмени од Верона студенти од трета година, класа на проф. Душан Млакар и Јожица Абвељ ФДУ 29.3.2004 театарска претстава
202 Конзерваториум во Виена Молиер Лажго или Жорж Дарден студенти од трета и четврта година, класа на проф. Клаус Хомшчак Драмски театар, Скопје 29.3.2004 театарска претстава
203 Академија за драмски уметности, Сараево Н. Кољада Мурлин Мурло студенти од класата на проф. Муралем Зупчевиќ, четврта година МНТ 30.3.2004 театарска претстава
204 АДУ, Загреб М. Цветаева Зора во прозорецот студенти од четврта година, во режија на проф. вана Легати Драмски театар, Скопје 30.3.2004 театарска претстава
205 Истанбулска академија А. Милер Вештерките од Салем студенти од четврта година, класа на проф. Јилдриз Кентер и Суад Озгурна МНТ 31.3.2004 театарска претстава
206 ФДУ, Белград Силата на трансформацијата студетни од втора година, класа на проф. Владимир Јефтовиќ ФДУ 1.4.2004 театарска претстава
207 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Галеб колоквиум на студентите од втора година, класа на проф. Слободан Унковски, театарска режија ФДУ 1.4.2004 театарска претстава
208 ФДУ, Скопје Етиди и сцени избор од испитот за прва година, класа на проф. Кирил Ристоски МНТ 2.4.2004 театарска претстава
209 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 8 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
210 Академија за драмски уметности, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
211 ФДУ, Цетиње проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
212 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
213 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
214 ФДУ, Тирана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
215 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
216 АДУ, Загреб проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2004 филмска проекција
217 Конзерваториум во Виена Дигитално проширениот поглед во кинематографијата работилница на проф. Бернд Крефнер ФДУ 27.3 - 2.4.2004 работилница
218 Конзерваториум во Виена Серија на вежби со која се совладува спонтаната реакција и бидувањето на сцена од почетници до напредни студенти работилница на проф. Бетина Тури-Остхајм ФДУ 27.3 - 2.4.2004 работилница
219 ФДУ, Скопје Од текст до претстава работилница со проф. Венко Андоновски и Златко Славенски ФДУ 27.3 - 2.4.2004 работилница
220 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Просидба студенти од втора година, класи на проф. Елејса Касо, проф. Рефет Абази и проф. Владо Цветановски Драмски театар, Скопје 27.3.2005 театарска претстава
221 ФДУ, Скопје Е. Фон Хорват Дон Жуан се враќа од војна студенти од втора година, класи на проф. Елејса Касо, проф. Рефет Абази и проф. Владо Цветановски Драмски театар, Скопје 27.3.2005 театарска претстава
222 Факултет за музика и драмска уметност, Грац Џ. Озборн Обѕирни се во гневот студенти од класата на проф. Хергезел Митер Драмски театар, Скопје 28.3.2005 театарска претстава
223 НАТФУ, Софија В. Шекспир Како што милувате студенти од класата на проф. Пламен Марков, четврта година МНТ 28.3.2005 театарска претстава
224 ФДУ, Белград А. Галин Аудиција студенти од трета година, класа на проф. Владимир Јефтовиќ Драмски театар, Скопје 29.3.2005 театарска претстава
225 Академија за драмски уметности, Сараево Сервантес Крлежа Нурен Добра ноќ Отело студенти од четврта година, класа на проф. Адмир Гламочак МНТ 29.3.2005 театарска претстава
226 АГРФТ, Љубљана Д. Мамет Сексуални перверзии во Чикако студенти од втора година, класа на проф. Јанез Хочевар ФДУ 30.3.2005 театарска претстава
227 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Е. Ростан Романтика студенти од четврта година МНТ 30.3.2005 театарска претстава
228 ФДУ, Тирана Егзодус, 48 минути студенти од втора година, класа на проф. Ема Андреа Капо ФДУ 31.3.2005 театарска претстава
229 Истанбулска академија А. Милер Поглед од мостот студенти од класата на проф. Суад Остурна Драмски театар, Скопје 31.3.2005 театарска претстава
230 АГРФТ, Љубљана Б. Хенли Злостори на срцето студенти од втора година, класа на проф. Душан Јовановиќ и Јанез Хочевар МНТ 1.4.2005 театарска претстава
231 АДУ, Загреб М. Крлежа Леда студенти од трета и четврта година, класа на проф. Борна Балетиќ МНТ 2.4.2005 театарска претстава
232 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2005 филмска проекција
233 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2005 филмска проекција
234 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2005 филмска проекција
235 Национална филмска школа Лоѓ проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2005 филмска проекција
236 Академија за драмски уметности, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2005 филмска проекција
237 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 8 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2005 филмска проекција
238 Интеркултурален театар - меѓународна научна конференција ФДУ 27.3 - 2.4.2005 конференција
239 ФДУ, Скопје Ајсхил Орестија студенти од четврта година, класа на проф. Кирил Ристоски и ас. Зоја Бузалковска Драмски театар, Скопје 27.3.2006 театарска претстава
240 Факултет за музика и драмска уметност, Грац Ам-мамам-ма Америка студенти од трета година, класа на проф. Херта Катарина Боров-Букхамер и проф. Аксел Рихтер Драмски театар, Скопје 28.3.2006 театарска претстава
241 ФДУ, Белград Молиер Жорж Дарден студенти од трета година, класа на доц. Драган Петровиќ МНТ 28.3.2006 театарска претстава
242 ФДУ, Скопје Театарот и идентитетот научна конференција ФДУ 29.3.2006 конференција
243 ФДУ, Тирана Рефлексии студенти од трета година, класа на проф. Газменд Ѓока Детски театарски центар 29.3.2006 театарска претстава
244 АГРФТ, Љубљана В. Шекспир Сон на летната ноќ студенти од трета година, класа на проф. Душан Млакар, проф. Кристијан Мук и проф. Бранко Штурбеј Драмски театар, Скопје 29.3.2006 театарска претстава
245 АДУ, Загреб Б. Фриндел Моли Свини студенти од трета година, класа на проф. Дамир Мунитиќ Драмски театар, Скопје 29.3.2006 театарска претстава
246 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт работилница на проф. Роксана Колкеаг Танцов театар во Шекспировите сцени ФДУ 30.3.2006 работилница
247 ФДУ, Скопје Н. Кољада Контаминација Кољада студенти од четврта година, класа на проф. Владимир Милчин и ас. Сузана Киранџиска Детски театарски центар 30.3.2006 театарска претстава
248 Актерска школа Краус, Виена Д. Лохер Синобрадиот - надеж за жените студенти од трета година, класа на проф. Лудвиг Карке Драмски театар, Скопје 30.3.2006 театарска претстава
249 НАТФУ, Софија Х. МекКој Коњите ги убиваат зар не студенти од четврта година, класа на проф. Здравко Митков МНТ 30.3.2006 театарска претстава
250 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт А. Галин Ѕвездите на утринското небо студенти од четврта година, класа на проф.д-р Гелу Колекаг и проф. Михаела Сабу МНТ 30.3.2006 театарска претстава
251 ФДУ, Скопје Случајот П студенти од трета година, класа на проф. Владо Цветановски и ас. Мими Таневска-Србиновска ФДУ 31.3.2006 театарска претстава
252 Факултет за уметности, Приштина Џери Спрингер шоу студенти од трета година, класа на проф. Фарук Беголи Драмски театар, Скопје 31.3.2006 театарска претстава
253 Аристотелов универзитет, Солун 35 минути од студенти од класата на проф. Костас Вомволос ФДУ 1.4.2006 театарска претстава
254 Академија за драмски уметности, Сараево Сиот тој џез студенти од трета година, класа на проф. Пјер Жалица и Един Мустафиќ МНТ 1.4.2006 театарска претстава
255 ФДУ, Скопје А. Шницлер Франк и Флиденбург режија на Вероника Рипал, студенти од ФДУ Скопје Драмски театар, Скопје 2.4.2006 театарска претстава
256 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2006 филмска проекција
257 ФДУ, Тирана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2006 филмска проекција
258 Академија за драмски уметности, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2006 филмска проекција
259 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2006 филмска проекција
260 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2006 филмска проекција
261 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2006 филмска проекција
262 Актерска школа Краус, Виена Глумата е одраз на животот работилница на проф. Рајнхард Винтер и проф. Лудвиг Карке ФДУ 27.3 - 2.4.2006 работилница
263 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Танцов театар во Шекспировите сцени работилница на проф. Роксана Колкеаг ФДУ 27.3 - 2.4.2006 работилница
264 ФДУ, Белград Жанрот и импровизацијата работилница на проф. Драган Петковиќ ФДУ 27.3 - 2.4.2006 работилница
265 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Вујко Вања студенти од втора година, класа на проф. Владимир Милчин и доц. Сузана Киранџиска Драмски театар, Скопје 27.3.2007 театарска претстава
266 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Три сестри студенти од втора година, класа на проф. Владимир Милчин и доц. Сузана Киранџиска Драмски театар, Скопје 27.3.2007 театарска претстава
267 ФДУ, Белград Ј. С. Поповиќ Лага и прелага студенти од трета година, класа на проф. Билјана Мариќ МНТ 28.3.2007 театарска претстава
268 ФДУ, Белград Ј. С. Поповиќ Покондирена тиква студенти од трета година, класа на проф. Билјана Мариќ МНТ 28.3.2007 театарска претстава
269 ФДУ, Белград Ј. С. Поповиќ Кир Јања студенти од трета година, класа на проф. Билјана Мариќ МНТ 28.3.2007 театарска претстава
270 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Б. Србљановиќ Белградска трилогија студенти од четврта година, класа на проф. Михаи Братила и проф. Мирчеа Георгиу Драмски театар, Скопје 28.3.2007 театарска претстава
271 Факултет за уметности, Приштина А. П. Чехов Мечка студенти од втора година, класа на проф. Арбнеша Грабовци-Ниха Театар на народностите 29.3.2007 театарска претстава
272 Факултет за уметности, Приштина А. П. Чехов Просидба студенти од втора година, класа на проф. Арбнеша Грабовци-Ниха Театар на народностите 29.3.2007 театарска претстава
273 Факултет за уметности, Приштина А. П. Чехов Јубилеј студенти од втора година, класа на проф. Арбнеша Грабовци-Ниха Театар на народностите 29.3.2007 театарска претстава
274 НДЕРЕ центар, Кампала Танц театарска претстава Драмски театар, Скопје 30.3.2007 театарска претстава
275 НАТФУ, Софија А. Островски Исплатлива работа студенти од четврта година, класа на проф. Димитрина Ѓурова МНТ 30.3.2007 театарска претстава
276 Филмска академија Виена П. Ш. Де Мариво Двојно неверство студенти од трета година, класа на проф. Николаус Кински Драмски театар, Скопје 31.3.2007 театарска претстава
277 Франка Сел и Катја Блиер, Хале Импровизациски театар театарска претстава МНТ 31.3.2007 театарска претстава
278 ФДУ, Тирана Етиди студенти од втора година, класа на проф. Марио Ашику и проф. Алтин Баша Драмски театар, Скопје 1.4.2007 театарска претстава
279 АГРФТ, Љубљана В. Шекспир Крал Лир студенти од трета година, класа на проф. Миле Корун и проф. Матјаж Зупанчич МНТ 1.4.2007 театарска претстава
280 АДУ, Загреб А. П. Чехов Дуети студенти од втора година, класа на проф. Ксенија Зец Драмски театар, Скопје 2.4.2007 театарска претстава
281 АДУ, Загреб А. П. Чехов Здравици студенти од втора година, класа на проф. Ксенија Зец Драмски театар, Скопје 2.4.2007 театарска претстава
282 АДУ, Загреб А. П. Чехов Просидба студенти од втора година, класа на проф. Ксенија Зец Драмски театар, Скопје 2.4.2007 театарска претстава
283 Факултет за музика и драмска уметност, Грац Танц кореографија на Уте Раб, студенти од втора година, класа на проф. Рихтер Аксел Драмски театар, Скопје 27.3 - 2.4.2007 театарска претстава
284 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
285 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
286 Филмска академија Лудвигсбург, Баден, Витенберг проекции на вежби и испитни филмови проекција на 1 филм ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
287 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
288 Филмска академија Виена проекции на вежби и испитни филмови проекција на 2 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
289 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт проекции на вежби и испитни филмови проекција на 6 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
290 ФДУ, Тирана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
291 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
292 Факултет за уметности, Приштина проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2007 филмска проекција
293 ФДУ, Белград Структура на глумачките работи работилница на проф. Ирена Мичијавиќ-Родиќ ФДУ 27.3 - 2.4.2007 работилница
294 Актерска школа Краус, Виена Зборување со гестикулации работилница на проф. Штефи Хофер ФДУ 27.3 - 2.4.2007 работилница
295 Кристијан Вагнер, Минхен Разликата меѓу филмското и театарското актерство работилница на проф. Кристијан Вагнер ФДУ 27.3 - 2.4.2007 работилница
296 Дејвид Адамс и Кевин Луис, Кардиф Театарот во Велс работилница на проф. Дејвид Адамс и проф. Кевин Луис ФДУ 27.3 - 2.4.2007 работилница
297 ФДУ, Тирана Помеѓу кино, телевизија и театар работилница на проф. Ѓерѓ Џувани ФДУ 27.3 - 2.4.2007 работилница
298 Театарот и меморијата ФДУ 27.3 - 2.4.2007 конференција
299 ФДУ, Скопје и Факултет за музика и драмска уметност, Грац Овидиј Метаморфози драматизација на Александар Поповски, студенти од втора и трета година Драмски театар, Скопје 17.3.2008 театарска претстава
300 АГРФТ, Љубљана Молиер Учени жени студенти од трета година, класа на проф. Јожица Абвељ и проф. Јернеј Лоренци МНТ 28.3.2008 театарска претстава
301 АГРФТ, Љубљана Молиер Амфитрион студенти од трета година, класа на проф. Јожица Абвељ и проф. Јернеј Лоренци МНТ 28.3.2008 театарска претстава
302 АГРФТ, Љубљана Молиер Училиште за мажи студенти од трета година, класа на проф. Јожица Абвељ и проф. Јернеј Лоренци МНТ 28.3.2008 театарска претстава
303 Актерска школа Краус, Виена Л. Кашке Клавига студенти од класата на проф. Раинхард Винтер Драмски театар, Скопје 28.3.2008 театарска претстава
304 ФДУ, Скопје Ајсхил и Еврипид Еринии, робинки и владетели студенти од трета година, класа на проф. Владимир Милчин и ас. Сузана Киранџиска ФДУ 29.3.2008 театарска претстава
305 Факултет за уметности, Приштина В. Шекспир Скротената горопадница студенти од втора година, класа на проф. Дрита Беголи Албански театар 29.3.2008 театарска претстава
306 ФДУ, Белград Љ. Симовиќ Чудото во Шагран студенти од класата на проф. Билјана Машиќ и ас. Павле Лазиќ Драмски театар, Скопје 29.3.2008 театарска претстава
307 ФДУ, Тирана Чехов студенти од класата на проф. Ѓерѓ Преавази Албански театар 30.3.2008 театарска претстава
308 НАТФУ, Софија К. Гоци Зелената птица студенти од класата на проф. Стефан Данаилов и проф. Росица Илиева МНТ 30.3.2008 театарска претстава
309 Кралски Велшки колеџ за музика и драма, Кардиф В. Шекспир Залуден љубовен труд студенти од втора година, класа на проф. Вили Лонгмор Драмски театар, Скопје 30.3.2008 театарска претстава
310 ФДУ, Скопје А.П. Чехов Иванов студенти од втора година театарска режија, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 31.3.2008 театарска претстава
311 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Вишновата градина студенти од втора година театарска режија, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 31.3.2008 театарска претстава
312 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Три сестри студенти од втора година театарска режија, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 31.3.2008 театарска претстава
313 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Галеб студенти од втора година театарска режија, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 31.3.2008 театарска претстава
314 Аристотелов универзитет, Солун Ајсхил Агамемнон студенти од трета година, класа на проф. Дамјанос Константидис МНТ 31.3.2008 театарска претстава
315 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Х. Фон Клајст Скршената врчва студенти од класата на проф. Флорин Замфиреску и ас. Дана Ротару МНТ 31.3.2008 театарска претстава
316 АДУ, Загреб Етиди за спортот студенти од втора година, класа на проф. Правдан Девлаховиќ и проф. Дражен Шивак Драмски театар, Скопје 31.3.2008 театарска претстава
317 Академија за драмски уметности, Сараево Еврипид Ифигенија во Авлида студенти од трета година, класа на проф. Адмир Гламочак МНТ 1.4.2008 театарска претстава
318 НДЕРЕ центар, Кампала Месечарење Драмски театар, Скопје 1.4.2008 театарска претстава
319 ФДУ, Скопје Фатум студенти од втора и трета година, драматизација на проф. Кренаре Невзати Драмски театар, Скопје 2.4.2008 театарска претстава
320 ФДУ, Скопје проекции на вежби и испитни филмови проекција на 5 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2008 филмска проекција
321 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекција на 7 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2008 филмска проекција
322 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2008 филмска проекција
323 Академија за драмски уметности, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекција на 3 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2008 филмска проекција
324 ФДУ, Тирана проекции на вежби и испитни филмови проекција на 4 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2008 филмска проекција
325 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекција на 8 филма ФДУ 27.3 - 2.4.2008 филмска проекција
326 Кралски Велшки колеџ за музика и драма, Кардиф Спецификите на Велс театарот работилница на проф. Мерилин Леконт ФДУ 27.3 - 2.4.2008 работилница
327 Симон Шлингласер, Хамбург Говорот како изразно средство работилница на проф. Симон Шлингласер ФДУ 27.3 - 2.4.2008 работилница
328 Кралски Велшки колеџ за музика и драма, Кардиф Шекспир театар работилница на проф. Кевин Луис ФДУ 27.3 - 2.4.2008 работилница
329 ФДУ, Скопје А. П. Чехов Иванофф Студенти од трета година, класа на проф. Кирил Ристоски и доц. Зоја Бузалковска МКЦ 27.3.2009 театарска претстава
330 ФДУ, Скопје Т. Вилијамс Стаклена менажерија режија: Нина Николиќ, студентка од трета година по режја, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Злавенски МКЦ 28.3.2009 театарска претстава
331 АДУ, Загреб Тешка Студенти од прва година, класа на проф. Велибор Јелчиќ и доц. Јерко Марчиќ Драмски театар, Скопје 28.3.2009 театарска претстава
332 ФДУ, Скопје и Факултет за музика и драмска уметност, Грац Д. Лукан и В. Шмит Балканизација МКЦ 28.3.2009 театарска претстава
333 ФДУ, Скопје Филмска проекција „Јас знам дека таа ме сака“, Софија Теодор
„Крстосница“, Косара Митиќ
„Правосмукалка“, Марија Апчевска

краткометражни играни филмови, студенти III г. во класата на проф. Столе Попов и доц. Антонио Митриќески
ФДУ 28.3.2009 филмска проекција
334 Симон Шлингласер, Хамбург Практични вежби по сценски говор, прв и втор дел работилница на проф. Симон Шлингласер ФДУ 28.3.2009 работилница
335 Истанбулска академија А. Дорфман Гласови од зад темнината Студенти од четврта година, класа на проф. Суат Назми Озтурна Турски театар, Скопје 29.3.2009 театарска претстава
336 ФДУ, Белград Д. Мемет Олеана Студенти од трета година, класа на проф. Владимир Јефтовиќ и ас. Срѓан Карановиќ Драмски театар, Скопје 29.3.2009 театарска претстава
337 ФДУ, Скопје С. Бекет Тогаш режија: Кристина Димитрова, студентка од трета година, катедра за режија, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 29.3.2009 театарска претстава
338 ФДУ, Скопје С. Бекет Чекори режија: Нина Николиќ, студентка од трета година по режја, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Злавенски ФДУ 29.3.2009 театарска претстава
339 ФДУ, Скопје С. Бекет Последната лента на Крап режија: Билјана Радиноска, студентка од трета година,катедра за режија, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 29.3.2009 театарска претстава
340 АГРФТ, Љубљана Филмска проекција „Чувство на водата“, 16’ 28”, краток игран филм, Мина Бергант, ментор за режија Јан Закоњшек
„Додавки на коса“, 27’50”, краток игран филм, Барбара Земљич, ментор за режија Миран Зупанчиќ
„Небо над градот“, 16’52”, краток игран филм, Жига Вирц, ментор за режија Миран Зупанчиќ
ФДУ 29.3.2009 филмска проекција
341 ФДУ, Тирана Филмска проекција „Морнарот“, 3’5”, Елиодор Маркја II г.
„Тилија“, 2’15”, Ервин Зарка, II г.
„Рециеле“, 3’5”, Фатјон Џика, I г.
„Ритам“, 2’15”, Дритан Месареја, I г.
„Љубов“, 2’10”, Спирос Лена, I г.
„Сонце“, 2’10”, Алди Карај, I г.
„Реклама“, 1’, Џосли Рама, III г.
ФДУ 29.3.2009 филмска проекција
342 НАТФУ, Софија М. Мекдона Човек-перница студенти од четврта година МНТ 30.3.2009 театарска претстава
343 АГРФТ, Љубљана Е. Јонеско Ќелавата пејачка режија на студенти по театарска режија, класа на проф. Јанез Хочевар и доц. Томи Јанежич МКЦ 30.3.2009 театарска претстава
344 ФДУ, Белград Филмска проекција „Тост“, 10’, Огњен Главониќ, II г. по филмска и ТВ режија во класата на проф. Срѓан Карановиќ
„456“, 10’, Дамир Романов, , II г. по филмска и ТВ режија во класата на проф. Срѓан Карановиќ
„Во поминот“, 10’ (2007), Коста Ѓорѓевиќ, дипломски краток игран филм по филмска и ТВ режија во класата на проф. Дарко Бајиќ
„Вечер во најава“, 10’, Милица Томовиќ, II г. по филмска и ТВ режија во класата на проф. Срѓан Карановиќ
„Невидено“, 15’ (2007), Меша Нешковиќ, III г. по филмска и ТВ режија во класата на проф. Јанко Баљак
„Ланци, факели, камшици“, 16’, Милица Томовиќ, II г. по филмска и ТВ режија во класата на проф. Јанко Баљак
„ESFS ( European Summer Film School) - promo“, 11’, документарен филм, Владимир Радовановиќ, III г. по филмска и ТВ монтажа во класата на проф. Предраг Велиновиќ
ФДУ 30.3.2009 филмска проекција
345 Академија за драмски уметности, Сараево Филмска проекција „Лифт“, Нермин Хамзагиќ, III г.
„Портрет на уметникот“, Сабрина Беговиќ, III г.
„Ритам“, Саша Пешевски, II г.
„Иванов“, Невен Самарџиќ, II г.
ФДУ 30.3.2009 филмска проекција
346 Русомир Богдановски ФДУ 30.3.2009 конференција
347 УНАТЦ И.Л. Карагиле, Букурешт Н. Симон Блуз од Билокси студенти од трета година, класа на проф. Мирчеа Русу МКЦ 31.3.2009 театарска претстава
348 Факултет за уметности, Приштина Осамено срце студенти од втора година, класа на проф. Илире Челај МНТ 31.3.2009 театарска претстава
349 НАТФУ, Софија Филмска проекција „Јади слатко, зборувај слатко“, 15’, документарен филм, Андреј Илиевски, III г.
„Јајце“, 4’ 38”, документарен/експеримен-тален филм, Екатерина Денева, II г.
„Играчки мермери“, 30’, игран филм, Димитар Димитров, IV г.
„Земја-море“, 30’, Борис Николов, IV г.
„Доброволно изгубен“, 30’, игран филм, Андреј Илиевски, III г.
„Семејна терапија“, 12’43”, дипломски игран филм, Петар Валчанов
„Вонредни вести“, 1’, експериментален филм, Јордан Банков, II г. МА
„Време е“, 13’, игран филм, Пламена Христова, II г.
ФДУ 31.3.2009 филмска проекција
350 ФДУ, Тирана М. Твејн Молња Студенти од втора година, класа на проф. Мехмед Џелили Албански театар 1.4.2009 театарска претстава
351 Академија за драмски уметности, Сараево А. Слаповски Клинч студенти од трета година, класа на проф. Миралем Зупчевиќ МНТ 1.4.2009 театарска претстава
352 ФДУ, Тирана К. Хосеини Илјада неверојатни сонца Студенти од втора година, класа на проф. Мехмед Џелили Албански театар 1.4.2009 театарска претстава
353 ФДУ, Тирана Бокачо Декамерон Студенти од втора година, класа на проф. Мехмед Џелили Албански театар 1.4.2009 театарска претстава
354 ФДУ, Скопје С. Бекет Не јас режија: Јане Спасиќ, студент од трета година, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 1.4.2009 театарска претстава
355 ФДУ, Скопје С. Бекет Каскандо режија: Лука Кортина, студент од трета година, класа на проф. Слободан Унковски и ас. Златко Славенски ФДУ 1.4.2009 театарска претстава
356 Факултет за уметности, Приштина Филмска проекција „Тишина“, 18’, Рина Кљоколи
„Лузна“, 12’, Аријан Химај
„Странецот тропа“, 12’, Денис Добрѓани
„Армоника“, 11’, Фатлум Хазити
„Тринаесеттиот“, 11’, Бесим Уге Смајли
„Стапица“, 1’, Луан Крјазиу
„Процес“, 21’, Роберт Бацај
„Без работа“, 1’, Бурим Халити
„Казна“, 13’, Албин Џара
„100 Дена владеење“, 1’, Махир Муслиу
ФДУ 1.4.2009 филмска проекција
357 Актерска школа Краус, Виена М. Метерлинк Сината птица студенти од трета година, класа на проф. Бабет Аренс МНТ 2.4.2009 театарска претстава
358 ФДУ, Скопје С. Кинг Гнев студенти од четврта година, класа на проф. Кирил Ристоски и доц. Зоја Бузалковска Драмски театар, Скопје 1.11.2010 театарска претстава
359 ФДУ, Скопје Б. Брехт Оркестар ББ студенти од трета година, класа на проф. Владо Цветановски и доц. Мими Таневска ФДУ 2.11.2010 театарска претстава
360 ФДУ, Тирана Етиди ФДУ 2.11.2010 театарска претстава
361 НАТФУ, Софија Х. Пинтер Љубовникот режија на Марија Атанасова, студенти од четврта година, класа на проф. Красимир Спасов МНТ 2.11.2010 театарска претстава
362 НАТФУ, Софија Х. Пинтер Неверство режија на Димана Пеичева, студенти од четврта година, класа на проф. Красими Спасов МНТ 2.11.2010 театарска претстава
363 НАТФУ, Софија Филмска проекција „Малиот принц“ режија Филип Андреев
„5 пати“ режија Симеон Сокеров
„Глуварче“ режија Игор Христов
„Вирагос“ режија Љубомир Печев
„Пееме“ режија Ева Георгиева
ФДУ 3.11.2010 филмска проекција
364 ФДУ, Тирана Филмска проекција проекција на 4 филма ФДУ 3.11.2010 филмска проекција
365 ФДУ, Скопје А. Несин Живко живее, не живее студенти од трета година, проф. Елејса Касо ФДУ 4.11.2010 театарска претстава
366 ФДУ, Белград Филмска проекција проекција на 3 филма ФДУ 4.11.2010 филмска проекција
367 Академија за драмски уметности, Сараево Филмска проекција „Рикошет“ режија Емир Капетановиќ
„Тоа е наше дете“ режија Елма Исламовиќ
ФДУ 4.11.2010 филмска проекција
368 ФДУ, Белград М. Де Сервантес Судија за развод и брак Драмски театар, Скопје 4.11.2010 театарска претстава
369 ФДУ, Белград М. Де Сервантес Пештерата на Саламака Драмски театар, Скопје 4.11.2010 театарска претстава
370 ФДУ, Белград М. Де Сервантес Љубоморен старец Драмски театар, Скопје 4.11.2010 театарска претстава
371 АГРФТ, Љубљана Молиер Жорж Дарден студенти од трета година - актери и студенти од четврта година - режисери, класи на проф. Бранко Штурбеј, проф. Кристијан Муцк и доц. Томи Јанежич Драмски театар, Скопје 4.11.2010 театарска претстава
372 ФДУ, Скопје Филмска проекција проекција на 4 филма ФДУ 5.11.2010 филмска проекција
373 АГРФТ, Љубљана Филмска проекција „Трст е наш“ режија Жига Вирц
„Вистински маж“ режија Мина Бергант
„Кралот Матијас“ режија Милан Урбајс
ФДУ 5.11.2010 филмска проекција
374 Мери Марес Аве, Лос Анџелес Назад кон еден/ Холивуд зад сцена работилница со проф. Мери Марес Аве и проф. Сашко Насев ФДУ 5.11.2010 работилница
375 Академија за драмски уметности, Сараево Молиер Тартиф студенти од трета година, класа на проф. Ермин Браво и ас. Џана Пињо Драмски театар, Скопје 5.11.2010 театарска претстава
376 ФДУ, Скопје Е. Фон Хорват Дон Жуан се враќа од војна дипломска претстава, класа актери на проф. Владо Цветановски и проф. Мими Таневска Драмски театар, Скопје 27.11.2011 театарска претстава
377 НАТФУ, Софија Kinder surprise режија: Андреј Илиевски Волкашин ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
378 НАТФУ, Софија Печена тиква режија: Јосиф Меламед ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
379 НАТФУ, Софија Новиот режија: Вито Бонев ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
380 НАТФУ, Софија Еццл. 5:7 режија: Калојан Николов и Љубомира Костова ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
381 НАТФУ, Софија Говинда режија: Ана Славкова ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
382 НАТФУ, Софија Можам да видам режија: Стојан Петров ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
383 НАТФУ, Софија Тишината режија: Ана Китанова ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
384 Академија за драмски уметности, Сараево Битл режија: Мемо Вајар ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
385 Академија за драмски уметности, Сараево 11 км. режија: Саша Пешевски ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
386 Академија за драмски уметности, Сараево Игра режија: Саша Пешевски ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
387 Академија за драмски уметности, Сараево Она што го нацрта режија: Емин Харјиќ ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
388 ФДУ, Скопје Госпоѓица Рубин режија: Костадин Атанасов ФДУ 28.11.2011 филмска проекција
389 НАТФУ, Софија Симбиозисот меѓу ХД и и 35мм филм работилница на проф. Емилија Стоева ФДУ 28.11.2011 работилница
390 АГРФТ, Љубљана Алкестида, Еврипид студенти од трета година, класа на проф. Матјаж Жупанчиќ и доц. Борис Остан ФДУ 28.11.2011 театарска претстава
391 ФДУ, Белград А. Поповиќ Смртоносна мотористика студенти од класа на проф. Гордана Мариќ и ас. Мила Манојловиќ Драмски театар, Скопје 28.11.2011 театарска претстава
392 АГРФТ, Љубљана Денот на ѓубрето режија: Доминик Менцеј ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
393 АГРФТ, Љубљана Фуриозниот пророк режија: Давид Шипош ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
394 АГРФТ, Љубљана Императорот режија: Николај Водошек ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
395 АГРФТ, Љубљана Временска банка режија: Сара Керн ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
396 АГРФТ, Љубљана Добредојде Питер Босман режија: Симон Интихар ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
397 ФДУ, Белград Фрагменти режија: Иван Стоиљковиќ ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
398 ФДУ, Белград Каде отиде? режија: Владимир Тагиќ ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
399 ФДУ, Белград Мариа режија: Небојша Ненадиќ ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
400 ФДУ, Белград Дедо Ковач режија: Милица Џениќ ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
401 ФДУ, Белград Нашата мала тајна режија: Сања Живковиќ ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
402 ФДУ, Скопје Девојчето со кибритчињата режија: Филип Матевски ФДУ 29.11.2011 филмска проекција
403 АГРФТ, Љубљана Комедија дел арте и телото на актерот работилница на проф. Борис Остан ФДУ 29.11.2011 работилница
404 АДУ, Загреб М. Фелдман Вози студенти од трета година, класа на проф. Хелена Булјан и проф. Дорис Шариќ-Кукуљица Драмски театар, Скопје 29.11.2011 театарска претстава
405 Моцартов Универзитет, Салцбург Поголемо од мене студенти од прва година, класа на проф. Каи Охрем ФДУ 29.11.2011 театарска претстава
406 ФДУ, Скопје Кокан режија: Дарко Нанески ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
407 ФДУ, Скопје Redahk режија: Владимир Митревски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
408 ФДУ, Скопје Бела мечка режија: Дина Дума ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
409 ФДУ, Скопје Трето око режија: Мартин Иванов ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
410 ФДУ, Скопје Диви јагоди режија: Милан Јакшиќ ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
411 ФДУ, Скопје Паркот на принцовите режија: Шенол Мехмед ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
412 ФДУ, Скопје Скирол матени јајца режија: Мартин Георгиевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
413 ФДУ, Скопје Инстинкт режија: Никола Тргачевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
414 ФДУ, Скопје Ќе те фатам режија: Сашко Мицевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
415 ФДУ, Скопје Харлекин режија: Мартин Иванов ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
416 ФДУ, Скопје Валкана работа режија: Шенол Мехмед ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
417 ФДУ, Скопје Црвенкапа режија: Милан Јакшиќ ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
418 ФДУ, Скопје Мотел Лаки режија: Мартин Георгиевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
419 ФДУ, Скопје Вампири режија: Никола Тргачевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
420 ФДУ, СКопје Сведок режија: Сашко Мицевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
421 ФДУ, Скопје Убавина режија: Александар Котевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
422 ФДУ, Скопје За тебе љубов моја режија: Атанас Велковски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
423 ФДУ, Скопје Ноќ режија: Борис Каески ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
424 ФДУ, Скопје Сам режија: Дарио Секуловски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
425 ФДУ, Скопје Позитивно мислење режија: Дарио Секуловски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
426 ФДУ, Скопје Во паркот режија: Наум Доксевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
427 ФДУ, Скопје Предупредување режија: Петар Кочишки ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
428 ФДУ, Скопје Операција орлови нокти режија: Александар Котевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
429 ФДУ, Скопје Денови режија: Борис Каески ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
430 ФДУ, Скопје Ден по ден режија: Ѓорѓи Трпески ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
431 ФДУ, Скопје Станот режија: Наум Доксевски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
432 ФДУ, Скопје Кошмар режија: Петар Кочишки ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
433 ФДУ, Скопје Лош сон режија: Станимир Неделковски ФДУ 30.11.2011 филмска проекција
434 Моцартов Универзитет, Салцбург Работа со глас и интерференција со телото - практична работилница работилница на проф. Симон Шлингласер ФДУ 30.11.2011 работилница
435 Академија за драмски уметности, Сараево А. П. Чехов Три сестри студенти од трета година, класа на проф. Адмир Гламочак и доц. Ален Муратовиќ Драмски театар, Скопје 30.11.2011 театарска претстава
436 НАТФУ, Софија Ј. Овишанко Тирамису дипломска претстава, класа на проф. Стефан Данаилов ФДУ 30.11.2011 театарска претстава
437 ФДУ, Скопје А. Стриндберг Пеликан класа на проф. Владимир Милчин Драмски театар, Скопје 5.11.2012 театарска претстава
438 ФДУ, Приштина Филмска проекција проекција на 1 филм ФДУ 6.11.2012 филмска проекција
439 ФДУ, Скопје А. Стриндберг Пеликан класа на проф. Елјеса Касо ФДУ 6.11.2012 театарска претстава
440 Бјорн Меидал, експерт за Стринберг Зошто Стриндберг? предавање на Бјорн Меидал ФДУ 7.11.2012 предавање
441 ФДУ, Белград Филмска проекција проекција на филмови ФДУ 7.11.2012 филмска проекција
442 ФДУ, Тирана А. Стриндберг Пеликан ФДУ 7.11.2012 театарска претстава
443 ФДУ, Приштина Стриндберг во албанската култура-театар предавање на Бесим Реџај ФДУ 8.11.2012 предавање
444 ФДУ, Стокхолм Пеликан, А. Стриндберг ФДУ 8.11.2012 театарска претстава
445 Бјорн Меидал, експерт за Стринберг За Пеликанот предавање на Бјорн Меидал ФДУ 9.11.2012 предавање
446 НАТФУ, Софија Филмска проекција проекција на филмови ФДУ 9.11.2012 филмска проекција
447 ФДУ, Приштина А. Стриндберг Пеликан ФДУ 9.11.2012 театарска претстава
448 АДУ, Загреб А. Стриндберг Госпоѓица Јулија ФДУ 10.11.2012 театарска претстава
449 ФДУ Скопје, ФДУ Тирана, ФДУ, Стокхолм, ФДУ, Приштина А. Стриндберг Пеликан режија: Нина Николиќ МКЦ 10.11.2012 театарска претстава
450 ФДУ, Скопје Судењето и убиството на Жан Пол Мара дипломска претстава, класа на проф. Сузана Киранџиска и ас. Кристина Леловац Драмски театар, Скопје 9.11.2013 театарска претстава
451 ФДУ, Цетиње Пауза режија: Гојко Беркуљан ФДУ 10.11.2013 филмска проекција
452 ФДУ, Цетиње Балкан блуз режија: Срѓан Станојевиќ ФДУ 10.11.2013 филмска проекција
453 ФДУ, Цетиње Еквилибриум витае режија: Вук Марковиќ ФДУ 10.11.2013 филмска проекција
454 ФДУ, Цетиње Writting maine режија: Сенад Шахмановиќ ФДУ 10.11.2013 филмска проекција
455 ФДУ, Цетиње Интро режија: Иван Салатиќ ФДУ 10.11.2013 филмска проекција
456 ФДУ, Цетиње Ехо режија: Милана Јовановиќ ФДУ 10.11.2013 филмска проекција
457 ФДУ, Приштина М. Гавран Се за жените класа на проф. Хазир Хазири и проф. Луан Јаха ФДУ 10.11.2013 театарска претстава
458 Појезис театар, Њујорк Идеи за театарот, општеството, културата, и сајбер-просторот предавање на проф. Наум Пановски ФДУ 11.11.2013 предавање
459 ФДУ, Приштина Фиксација режија: Ариан Ругова ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
460 ФДУ, Приштина Палактија режија: Нарт Зекирај ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
461 ФДУ, Приштина Одлука режија: Беса Броки ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
462 ФДУ, Приштина Змија режија: Ноар Сахити ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
463 ФДУ, Приштина Прочистителен режија: Море Рача ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
464 ФДУ, Приштина Архиви режија: Арлинда Морина ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
465 ФДУ, Приштина Црвено режија: Дурим Криезиу ФДУ 11.11.2013 филмска проекција
466 АГРФТ, Љубљана Машината на Молиер студенти од трета година по глума и режија, класа на проф. Јанеж Хочевар, проф. Томи Јанежич и проф. Борис Остан ФДУ 11.11.2013 театарска претстава
467 ФДУ, Скопје Завеса режија: Горјан Атанасов ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
468 ФДУ, Скопје Само ти режија: Сандра Георгиева ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
469 ФДУ, Скопје За сонот режија: Дејан Џолев ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
470 ФДУ, Скопје ДИУ режија: Андреј Георгиев ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
471 ФДУ, Скопје Сидо режија: Тамара Котевска ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
472 ФДУ, Скопје Викај ме Барбара режија: Ана Јакимска ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
473 ФДУ, Скопје PUA the pick-up artist режија: Ајдин Исмаили ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
474 ФДУ, Скопје Macedonia Uber Alles режија: Кристина Ризоска ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
475 ФДУ, Скопје Збогум Америка режија: Лидија Мојсовска ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
476 ФДУ, Скопје Поет и доктор режија: Марко Петрушевски ФДУ 12.11.2013 филмска проекција
477 АДУ, Загреб Малечко и тивко проект на група студенти од втора година и магистранти од прва година во класа на проф. Велибор Јелачиќ и проф. Јерко Марчиќ ФДУ 12.11.2013 театарска претстава
478 АГРФТ, Љубљана Маска режија: Сара Керн ФДУ 13.11.2013 филмска проекција
479 АГРФТ, Љубљана Див исток режија: Маја Прелог ФДУ 13.11.2013 филмска проекција
480 АГРФТ, Љубљана Бенџамин режија: Катарина Морано ФДУ 13.11.2013 филмска проекција
481 АГРФТ, Љубљана Се викам огледало режија: Катарина Решек ФДУ 13.11.2013 филмска проекција
482 АГРФТ, Љубљана Медија производ Мурко режија: Нејц Левстик ФДУ 13.11.2013 филмска проекција
483 ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк Е. Јонеско Делириум за двајца дипломска претстава на студенти по глума, класа на проф. Дејан Пројковски ФДУ 13.11.2013 театарска претстава
484 Театарска школа Артуро, Келн Ј. В. Гете Фауст 1 студенти од класата на проф. Гереон Нусбаум и ас. Лилјана Илиевска ФДУ 14.11.2013 театарска претстава
485 ФДУ, Скопје А. Несин Азизнаме испитна претстава на студентите по актерска игра, класа на проф. Елјеса Касо ФДУ 3.11.2014 театарска претстава
486 ФДУ, Скопје Супа од кокошка режија: Лидија Мојсовска Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
487 ФДУ, Скопје Животот на еден пушач во постапокалиптично Скопје режија: Кристина Ризоска Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
488 ФДУ, Скопје Најтешкиот чекор режија: Тамара Котевска Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
489 ФДУ, Скопје Местенка режија: Ајдин Исмаили Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
490 ФДУ, Скопје Надвор е ладно режија: Ана Јакимска Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
491 ФДУ, Скопје Симе режија: Сандра Георгиева Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
492 ФДУ, Скопје Мизар режија: Марко Џамбазоски Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
493 ФДУ, Скопје 101 режија: Михаил Димитров Кинотека 4.11.2014 филмска проекција
494 ФДУ, Белград и Лабораторија за изведувачки уметности при ФДУ Белград Џ. Рајнелт Политиката и изведувачките уметности промоција на книга, промотор: проф. Ивана Вујиќ ФДУ 4.11.2014 промоција на книга
495 Академија за драмски уметности, Сараево Перфектен ден за банана риби режија: Јулија Клир ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
496 Академија за драмски уметности, Сараево Ѕид режија: Зулфикар Филандра ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
497 Академија за драмски уметности, Сараево Спазма режија: Дражен Кресиќ ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
498 Академија за драмски уметности, Сараево Кревет бр. 29 режија: Ален Шимиќ ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
499 ФДУ, Белград Д. Ковачевиќ, Ф. Достојевски, Т. Вилијамс Набљудувања од нашата околина испитна претстава на студентите по актерска игра, класа на проф. Гордана Мариќ ФДУ 4.11.2014 театарска претстава
500 АДУ, Загреб М. Тери Две печени јајца на око испитна претстава на студентите по актерска игра класа на проф. Озрен Прохиќ и доц. Томислав Павкович ФДУ 4.11.2014 театарска претстава
501 ФДУ, Приштина Соната режија: Дурим Криезиу ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
502 ФДУ, Приштина Боите на животот режија: Море Рача ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
503 ФДУ, Приштина Бело режија: Рита Красниќи ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
504 ФДУ, Приштина Последниот ходник режија: Албан Зогијани ФДУ 4.11.2014 филмска проекција
505 ФДУ, Белград Додека патот не не раздели режија: Исидора Веселиновиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
506 ФДУ, Белград Како си дедо, што правиш? режија: Горан Николиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
507 ФДУ, Белград Сама режија: Катарина Кољевиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
508 ФДУ, Белград Излез во случај на опасност режија: Владимир Тагиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
509 ФДУ, Белград Марина епизода режија: Сања Живковиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
510 ФДУ, Белград Урбана потера на село режија: Страхиња Савиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
511 ФДУ, Белград Сточар режија: Немања Цераниќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
512 ФДУ, Белград Игла режија: Џорџе Стоиљковиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
513 ФДУ, Белград Без крила режија: Ненад Вељковиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
514 ФДУ, Белград Дуббукс режија: Никола Вученовиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
515 ФДУ, Белград Касно е режија: Џорџе Стоиљковиќ Кинотека 5.11.2014 филмска проекција
516 НАТФУ, Софија С. Стратиев Не го губи духот испитна претстава на студентите по актерска игра во класата на проф. Мартин Каров ФДУ 5.11.2014 театарска претстава
517 АГРФТ, Љубљана Помајка режија: Миха Можина ФДУ 5.11.2014 филмска проекција
518 АГРФТ, Љубљана Куќа на отворени раце режија: Маја Крижник ФДУ 5.11.2014 филмска проекција
519 АГРФТ, Љубљана Странци режија: Вид Хајншек ФДУ 5.11.2014 филмска проекција
520 АГРФТ, Љубљана Светло-црна режија: Рене Маурин ФДУ 5.11.2014 филмска проекција
521 НАТФУ, Софија Професор, Исус, Скулптор, Ин витро/Хуман, Роденден, Бесен проекција на филмови Кинотека 6.11.2014 филмска проекција
522 Академија за драмски уметности, Сараево Д. Ивес Венера во казино испитна претстава на студентите по актерска игра во класата на проф. Ален Муратовиќ ФДУ 6.11.2014 театарска претстава
523 АДУ, Загреб испитни филмови испитни филмови ФДУ 6.11.2014 филмска проекција
524 ФДУ, Скопје М. Јовановиќ Шах-мат, љубов моја испитна претстава на студентите ФДУ, кореографија проф. Кренаре Невзати ФДУ 6.11.2014 театарска претстава
525 ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк Молиер Мизантроп испитна претстава на студентите по театарска режија, класа на проф. Дејан Пројковски и ас. Андреј Цветановски Драмски театар, Скопје 6.11.2014 театарска претстава
526 ФДУ, Скопје 45 години ФДУ, меѓународна научна конференција ФДУ 3.11 - 6.11.2014 конференција
527 ФДУ, Скопје Сината соба Драмски театар, Скопје 6.11.2015 театарска претстава
528 ФДУ, Скопје Проект: Шамар хотел „Континентал“ 7.11.2015 работилница
529 АДУ, Загреб Кратки резови, емоција и тело проф. Лида Буквиќ ФДУ 7.11.2015 работилница
530 ФДУ, Скопје Проект: Шамар хотел „Континентал“ 7.11.2015 работилница
531 ФДУ, Тирана студентски испитни филмови проекции ФДУ 7.11.2015 филмска проекција
532 ФДУ, Цетиње студентски испитни филмови проекции ФДУ 7.11.2015 филмска проекција
533 ФДУ, Приштина студентски испитни филмови проекции ФДУ 7.11.2015 филмска проекција
534 ФДУ, Белград Бог да го прости ФДУ 7.11.2015 театарска претстава
535 НАТФУ, Софија Реквием на времето Драмски театар, Скопје 7.11.2015 театарска претстава
536 ФДУ, Белград Дневник на еден лудак ФДУ 7.11.2015 театарска претстава
537 ФДУ, Скопје Проект: Шамар хотел „Континентал“ 8.11.2015 работилница
538 НАТФУ, Софија Пантомима проф. Александра Хонг ФДУ 8.11.2015 работилница
539 АГРФТ, Љубљана проекции на вежби и испитни филмови проекции ФДУ 8.11.2015 филмска проекција
540 ФДУ, Белград проекции на вежби и испитни филмови проекции ФДУ 8.11.2015 филмска проекција
541 АСУ, Сараево Хасанагиница ФДУ 8.11.2015 театарска претстава
542 ФАМУ, Прага проекции на вежби и испитни филмови проекции ФДУ 8.11.2015 филмска проекција
543 АФТК Букурешт проекции на вежби и испитни филмови проекции ФДУ 8.11.2015 филмска проекција
544 ФДУ, Цетиње Не се клади на Енглези ФДУ 8.11.2015 театарска претстава
545 ДЦЕ, Загреб Color grading, digital cinema packaging проф. Драган Шлиша ФДУ 9.11.2015 работилница
546 АСУ, Сараево проекции на вежби и испитни филмови проекции ФДУ 9.11.2015 филмска проекција
547 НАТФУ, Софија проекции на вежби и испитни филмови проекции ФДУ 9.11.2015 филмска проекција
548 АГРФТ, Љубљана Е. Јонеско Ќелавата пејачка ФДУ 9.11.2015 театарска претстава
549 ФДУ, Приштина Молиер ФДУ 9.11.2015 театарска претстава
550 ФДУ, Цетиње Creeps ФДУ 9.11.2015 театарска претстава
551 АДУ, Загреб Проекции проекции ФДУ 10.11.2015 филмска проекција
552 ФШ, Лоѓ проекции проекции ФДУ 10.11.2015 филмска проекција
553 ФДУ, Скопје проекции проекции ФДУ 10.11.2015 филмска проекција
554 АДУ, Загреб Дездемона, претстава на салфетка ФДУ 10.11.2015 театарска претстава
555 Современите предизвици на перформативноста ФДУ 6.11 - 10.11.2015 конференција
556 ФДУ, Скопје О. Богаев Мртви души студенти во класата на вон. Проф. д-р Сузана Киранџиска и доц.м-р Кристина Леловац Драмски театар, Скопје 4.11.2016 театарска претстава
557 ФДУ, Скопје Современите предизвици на перформативноста научна конференција ФДУ 5.11.2016 конференција
558 ФДУ, Скопје Олеандер режија: Ана Јакимска ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
559 ФДУ, Скопје Среќата на старецот режија: Лидија Мојсовска ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
560 ФДУ, Скопје Студенти режија: Тамара Котевска ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
561 ФДУ, Приштина Инсекти режија: Тренделина Халили ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
562 АГРФТ, Љубљана Вкусни одвратности режија: Миха Можина ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
563 АГРФТ, Љубљана Јоги и една кутија режија: Арон Хорват ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
564 АГРФТ, Љубљана Впечатоци режија: Антон Мартин Емершич ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
565 АГРФТ, Љубљана Господин гулаб режија: Јуре Достал ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
566 ФДУ, Приштина Нем, безгласен режија: Лум Радоники ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
567 ФДУ, Приштина Вагони режија: Ермал Гердовци ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
568 ФДУ, Приштина Алашвериш режија: Аулона Селмани ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
569 ФДУ, Приштина Мона режија: Локена Соли ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
570 ФДУ, Приштина Дуел на плоштадот режија: Аурели Касуми ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
571 ФДУ, Приштина Фаталистички режија: Един Алија ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
572 Академија за драмски уметности, Сараево Авторефлексија режија: Ален Алиловиќ ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
573 Академија за драмски уметности, Сараево Среќко режија: Матеа Марушиќ ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
574 Академија за драмски уметности, Сараево Кемикс режија: Ален Шимиќ ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
575 Академија за драмски уметности, Сараево Човек со челична волја режија: Амар Спахиќ ФДУ 5.11.2016 филмска проекција
576 ФДУ, Белград М. Гавран Креонтова Антигона Ива Кевера, мастер по глума, под менторство на д-р Срѓан Карановиќ ФДУ 6.11.2016 театарска претстава
577 ФДУ, Приштина Б. Белуши Да се живее во Исланд дипломска претстава на студентите од класата на проф. Арнбесха Нихха ФДУ 6.11.2016 театарска претстава
578 Југозападен универзитет Неофил Рилски, Благоевград С. Мрожек Апсурд во два дела студенти од класата на проф. Николај Ламбрев ФДУ 7.11.2016 театарска претстава
579 Југозападен универзитет Неофил Рилски, Благоевград филмски проекции филмски проекции ФДУ 7.11.2016 филмска проекција
580 ФДУ, Белград Наназад режија: Никола Здравковиќ ФДУ 7.11.2016 филмска проекција
581 ФДУ, Белград Поглед со затворени очи режија: Зоран Максимовиќ ФДУ 7.11.2016 филмска проекција
582 ФДУ, Белград Во мртовечницата режија: Милан Тодоровиќ ФДУ 7.11.2016 филмска проекција
583 ФДУ, Белград Исповетта режија: Снежана Ибанковиќ ФДУ 7.11.2016 филмска проекција
584 АДУ, Загреб Цвеќе режија: Јудита Гамулин ФДУ 8.11.2016 филмска проекција
585 АДУ, Загреб Afterparty режија: Виктор Захтила ФДУ 8.11.2016 филмска проекција
586 АДУ, Загреб Роденден режија: Тадија Тадиќ ФДУ 8.11.2016 филмска проекција
587 АДУ, Загреб Џ. Орвел Животинска фарма студенти од класата на проф. Рене Медвеш ФДУ 8.11.2016 театарска претстава
588 ФДУ, Скопје А. Введенски Елка кај Иванови испитна претстава од класата на проф.м-р Зоја Бузалковска и ас.м-р Александар Степанулески Драмски театар, Скопје 3.11.2017 театарска претстава
589 ФДУ, Белград Љ. Разумовска Дома претстава на студентите од четврта година, актерска игра, класа на ред.проф. Билјана Машиќ и Павле Лазиќ, соработник ФДУ 4.11.2017 театарска претстава
590 ФДУ, Скопје Изложба на цртежи од испитни претстави автор: Лидија Вујисиќ ФДУ 4.11.2017 изложба
591 ФДУ, Белград Утопија режија: Матија Глушчевиќ ФДУ 4.11.2017 филмска проекција
592 ФДУ, Белград Кој дава? режија: Ленка Јовановиќ ФДУ 4.11.2017 филмска проекција
593 ФДУ, Белград Живот по Морски режија: Горан Николиќ ФДУ 4.11.2017 филмска проекција
594 ФДУ, Белград Последен повик режија: Милена Грујиќ ФДУ 4.11.2017 филмска проекција
595 ФДУ, Скопје Научна конференција научна конференција ФДУ 5.11.2017 конференција
596 ФДУ, Приштина-Звечан С. Бекет Чекајќи го Годо Испитна претстава на студенти од мастер класа под водство на проф. Дејан Цицмиловиќ ФДУ 5.11.2017 театарска претстава
597 АГРФТ, Љубљана, АДУ Загреб филмска проекција „Ограбена душа“, режија Аугуст Адриан Браатз, 3 година филмска и ТВ режија (28:17 мин.) - АГРФТ Љубљана • „Ања Гања“, режија Петар Бизјак, 3 година филмска и ТВ режија (19:15 мин.) - АГРФТ Љубљана • „Ограничено“, режија Лео Черниц, 2 година филмска и ТВ режија (20:21 мин.) - АГРФТ Љубљана • „Погоден“, режија Петар Бизјак, 2 година филмска и ТВ режија ( 25:07 мин.) - АГРФТ Љубљана • „13+“, режија Никица Здуниќ, 3 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Звонимир Јуриќ, продуцент Татјана Бакота (21 мин.) • „Жени, жени, жени“, режија Никица Здуниќ, 3 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Горан Девиќ, продуцент Татјана Бакота (23 мин.) • „Кика“; режија Марина Зграбљиќ, 2 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Горан Девиќ, продуцент Марина Зграбљиќ (17:31 мин.) ФДУ 5.11.2017 филмска проекција
598 ФДУ, Приштина Молиер Граѓанинот благородник претстава на студентите по актерска игра, класа на проф. Астрид Кабаши ФДУ 6.11.2017 театарска претстава
599 Југозападен универзитет Неофил Рилски, Благоевград А. П. Чехов Љубовни насмевки испитна претстава на студенти од четврта година, класа на проф. Огнијан Спиров ФДУ 6.11.2017 театарска претстава
600 АДУ, Загреб Ф. Кафка Преобразба претстава на студентите од трета година по актерска игра, режија на Хрвоје Корбар ФДУ 7.11.2017 театарска претстава
601 ФДУ Скопје, ФДУ Приштина филмски проекции „Награда“, режија Лидија Мојсовска, „Ќе дојдат децата“,
режија Ана Јакимска; дипломски филмoви на катедрата за
Филмска и ТВ режија; ментор проф. д-р Антонио Митриќески
(16:32 и 19:00 мин.) „Даглас“, режија Батухан Ибрахим; 1 година на катедрата за
Филмска и ТВ режија; ментор проф. д-р Антонио Митриќески
(11:42 мин.) „Меморија“, режија Тимоти Глигоров; „Скитник“, режија Бојан
Веселиновиќ; „Матура“, режија Иван Костадинов; „Систем“,
режија Драган Спасов; 1 година на катедрата за Филмска и ТВ
монтажа; ментор проф. м-р Лазар Секуловски, доц. м-р
Владимир Павловски (13:23; 5:47; 9:16; 8:30 мин.)
ФДУ 7.11.2017 филмска проекција
602 Научна конференција ФДУ 3.11 - 8.11.2017 конференција
603 ФДУ, Белград филмска проекција филмски проекции ФДУ 5.11.2017 филмска проекција
604 Т. Кузманов Театарски сновиденија промоција на книга ФДУ 5.11.2017 промоција на книга
605 ФДУ, Белград Ѓ. Милосавлевиќ Дел од ноќта во станот на Иван  испитна претстава на студентите по актерска игра од 4 година во класата на д-р. ум. вон. проф.  Срѓан Ј. Карановиќ и асистент Душан Матејиќ ФДУ 5.11.2017 театарска претстава
606 АДУ, Загреб К. Голдони Коњ или пајак фаќа жаба испит по актерска игра на студентите од прва година, класа на проф. Јошко Шево ФДУ 1.11.2018 театарска претстава
607 ФДУ, Скопје Д. Дуковски ММЕ Кој прв почна испит по актерска игра на студентите од трета година, класа на проф. Мими Таневска-Србиновска и ас. Ангелчо Илиевски МНТ 1.11.2018 театарска претстава
608 ФДУ Скопје, АДУ Сараево филмска проекција филмски проекции ФДУ 2.11.2018 филмска проекција
609 Академија Фрајбург К. Голдони Голдонисими испитна претстава на студентите од класата на проф. Грете Линц ФДУ 2.11.2018 театарска претстава
610 АДУ, Загреб филмска проекција филмски проекции ФДУ 3.11.2018 филмска проекција
611 ФДУ, Скопје проф. Зоран Анчевски Небесна пантомима промоција на книга ФДУ 3.11.2018 промоција на книга
612 Академија за култура и ументост, Осијек И. Вирпаев Кислород испитна претстава на студентите од петта година, класа на проф. Роберт Рапоња ФДУ 3.11.2018 театарска претстава
613 ФДУ, Скопје, ФДУ, Приштина филмска проекција филмски проекции ФДУ 4.11.2018 филмска проекција
614 ФДУ, Приштина Ж. Жене Слугинки; Х. Ибзен: Нора испитни претстави на студентите од класата на проф. Хазир Хазири и проф. Арбнеша Ника ФДУ 4.11.2018 театарска претстава
615 АДУ, Сараево Еврипид Електра испитна претстава на студентите по актерска игра, класа на проф. Емир Фејзиќ ФДУ 4.11.2018 театарска претстава
616 ФДУ Скопје, АГРФТ, Љубљана Македонско-словенечки театарски врски (од 1991 до денес) билатерална научна конференција ФДУ 5.11.2018 конференција
617 Факултет за драмски уметности - Скопје Живот за еден сон МНТ 1.11.2019 перформанс
618 Академија за драмски уметности - Загреб ФДУ 2.11.2019 филмска проекција
619 Академија за сценски уметности - Сараево ФДУ 2.11.2019 филмска проекција
620 ТВ БОКС Теоретски прилози и филмско сценарио Промоција на книга за Златко Славенски ФДУ 2.11.2019 промоција на книга
621 Академија за театар, филм и телевизија - Љубљана Оган Според „Ќелавата пејачка“ од Ежен Јонеско
Режија Жива Бизовичар
Студенти во класата на проф. Јернеј Лоренци и проф. Бранко Јордан
ФДУ 2.11.2019 театарска претстава
622 Факултет за драмски уметности - Скопје ФДУ 3.11.2019 филмска проекција
623 „Ars Academica“ бр. 7 ФДУ 3.11.2019 промоција на списание
624 НАТФИЗ „Крсто Сарафов“ - Софија Синиот ѕвер отаде Филип Ридли
студенти во класата на проф. Сава Драгунчев
ФДУ 3.11.2019 театарска претстава
625 Факултет за драмски уметности - Белград Еј Кармела Хозе Санчиз Синистерa
студенти во класата на проф. Драган Петровиќ
ФДУ 3.11.2019 театарска претстава
626 Факултет за драмски уметности - Белград ФДУ 4.11.2019 филмска проекција
627 Академија за сценски уметности - Сараево Сеќавањето на водата Шила Стивенсон
студенти во класата на проф. Ермин Браво
ФДУ 4.11.2019 театарска претстава
628 Факултет за уметности - Приштина ФДУ 5.11.2019 филмска проекција
629 Академија за театар, филм и телевизија - Љубљана ФДУ 5.11.2019 филмска проекција
630 Факултет за уметности - Звечан Животот мој студенти во класата на проф. Александар Ѓинѓиќ ФДУ 5.11.2019 театарска претстава

Во следната табела е прикажана статистика за настаните на манифестацијата СКОМРАХИ во изминатите години.

Годинатеатарска претставафилмска проекцијаработилницапрезентацијапредавањеконференцијапромоција на книгаизложбаинсталацијаперформанстанцова претставапромоција на списание
1988 6 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1989 4 1 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
1991 7 0 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0
1992 9 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1993 10 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1994 10 8 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1995 17 7 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0
1996 7 9 0 11 0 0 0 0 0 0 0 0
1998 6 3 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0
2001 8 4 5 0 0 0 0 0 1 0 1 0
2002 13 6 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2003 11 7 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2004 11 8 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2005 12 6 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
2006 15 6 4 0 0 1 0 0 0 0 0 0
2007 19 9 5 0 0 1 0 0 0 0 0 0
2008 21 6 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2009 20 7 1 0 0 1 0 0 0 0 0 0
2010 11 6 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2011 7 51 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2012 7 3 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0
2013 6 28 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
2014 7 33 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0
2015 10 12 6 0 0 1 0 0 0 0 0 0
2016 5 26 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
2017 6 6 0 0 0 2 0 1 0 0 0 0
2018 7 4 0 0 0 1 2 0 0 0 0 0
2019 5 6 0 0 0 0 1 0 0 1 0 1
Вкупно 277 267 46 11 10 10 4 1 1 1 1 1
Годинатеатарска претставафилмска проекцијаработилницапрезентацијапредавањеконференцијапромоција на книгаизложбаинсталацијаперформанстанцова претставапромоција на списание