FDU Logo

Факултет за драмски уметности - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија

ФДУ - Скопје

Архивирање и дигитализирање на факултетската меморија


Фестивали

Во архивата на Факултетот за драмски уметности во Скопје евидентирани се 224 учества на фестивали (со претстави на 11 и филмови на 213). Освоени се вкупно 40 награди (40 за филмови).

Во следната табела се прикажани податоци за претставите кои учествувале на фестивали.

ID Фестивал Наслов Автор Професор Асистент Година Награда
214 ФААТ Кочани Одломки од македонска класика вонр. проф. Кирил Ристоски ас. Владо Цветановски 29.5.1996
215 „Војдан Чернодрински“ Одломки од македонска класика вонр. проф. Кирил Ристоски ас. Владо Цветановски 7.6.1996
216 НАТФИЗ Крсто Сарафов Испит по Актерска игра вонр. проф. Кирил Ристоски ас. Владо Цветановски 15.10.1997
217 Балкански театарски студентски фестивал во Солун, Грција (третиот по ред) Избор на вежби и етиди проф. Кренаре Невзати
218 МТФ Војдан Чернодрински Испит по актерска игра ред. проф. Кирил Ристоски соработник Зоја Бузалковска
219 МТФ Војдан Чернодрински Испит по актерска игра ред. проф. Кирил Ристоски соработник Зоја Бузалковска
220 Festival Grad Teatar (XVIII) Госпоѓа Министерка Бранислав Нушиќ проф. Слободан Унковски ас. Златко Славенски
221 Festival Grad Teatar (XVIII) Планински јазик Харолд Пинтер проф. Слободан Унковски ас. Златко Славенски
222 ФАКТ Ристо Шишков Арт Јасмина Реза проф. Кирил Ристоски ас. Зоја Бузалковска 10.9.2006
223 Student Program Manaki Brothers Nothing more than ordinary (Ништо повеќе од обично)
224 OLIVE Букурешт Dies Irae Жанина Мирчевска проф. Зоја Бузалковска 2009

Во следната табела се прикажани податоци за филмовите кои учествувале на фестивали.

ID Фестивал Наслов Автор Катедра Година Награда
1 Film Festival Cottbus - Festival of East European Cinema Светло-сиво. Птицата Урбу: Девица Александар Поповски Режија 1996
2 Film Festival Cottbus - Festival of East European Cinema Wonderful World Срѓан Јаниќијевиќ Режија 1996
3 Film Festival Cottbus - Festival of East European Cinema Ѓаволи во срцето Дарко Митревски Режија 1996
4 Alpe Adria Film Festival , Трст, Италија Мис Амнезија Марија Џиџева Филмска и ТВ режија 2001
5 Фестивал на европски филм, Палиќ, Србија Мис Амнезија Марија Џиџева Филмска и ТВ режија 2000
6 Браќа Манаки, Битола Мис Амнезија Марија Џиџева Филмска и ТВ режија 2000 Codak, награда за фотографија, Браќа Манаки, Битола
7 Фестивал на студентски филмови при Високата државна филмска школа во Лоѓ, Полска Inner City Life Борјан Зафировски Филмска и ТВ режија
8 Фестивал на студентски филмови при Високата државна филмска школа во Лоѓ, Полска Мијачи на прозори Филип Апостолски Филмска и ТВ режија 1997 Меѓународен студентски фестивал при Високата државна школа во Лоѓ –Полска
9 Меѓународен студентски фестивал при Високата државна школа во Лоѓ –Полска Данчо Недев Марија Џиџева Филмска и ТВ режија 1997
10 Филмски фестивал –Лоѓ-Полска Интер сити лајф Борјан Зафировски Филмска и ТВ режија
11 “КАН“- Златна палма Радоста на животот Светозар Ристевски Филмска и ТВ режија 2002
12 GoEast Film Festival, Висбаден, Германија Радоста на животот Светозар Ристевски Филмска и ТВ режија 2002
13 Wine Country Film Festival, Калифорнија, САД Радоста на животот Светозар Ристевски Филмска и ТВ режија 2002
14 Интернационален фестивал “ZagrebDox” -Загреб, Хрватска Адам и Ева Ѓорче Ставревски Филмска и ТВ режија “Special Jury Mention”
15 Интернационален филмски фестивал Браќа Манаки - Битола Трезна Марко Ѓоковиќ Филмска и ТВ режија најдобра камера
16 29 Manaki Brothers international cinematographers film festival Снежно поле Марија Апчевска Филмска и ТВ режија Special jury award ( student program)
17 9.RAF – Zagreb student selection-Na putu prema… Правосмукалка Марија Апчевска Филмска и ТВ режија
18 57. Short metar – Belgrade student selection Правосмукалка Марија Апчевска Филмска и ТВ режија
19 Cairo International Film Festival for Children во Египет Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2012
20 Drim Fest Cinema во Слатина, Романија Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2012
21 In the Palace во Бугарија Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2012
22 Sound & Vision во Србија Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2012
23 Tuzla Film Festival во Босна и Херцеговина Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2012
24 Balkan Film Food Festival во Албанија Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2012
25 Giffoni-Experience во Италија Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2013
26 Children’s Film Festival Seattle во Вашингтов, САД Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2014
27 Мегународен детски фестивал- Children’s India Девојчето со ќибритчињата Филип Матевски Филмска и ТВ режија 2018 најдобар краток филм
28 Скопје филм фестивал Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
29 Синедејс-Скопје Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
30 Интернациoнален филмски фестивал Браќа Манаки - Битола Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
31 Филмски фестивал Херцег Нови Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
32 Астерфест-Струмица Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
33 Право људски филмски фестивал-Сарајево Редак Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
34 МакеДокс – Скопје Бела мечка Дина Дума Филмска и ТВ режија
35 Астерфест - Струмица Бела мечка Дина Дума Филмска и ТВ режија
36 Филмски фестивал Херцег Нови Помеѓу Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
37 Интернационален филмски фестивал „Браќа Манаки“ Битола Помеѓу Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
38 Култра, Домот е наш, Астерфест Големиот Петар Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2013
39 Астерфест - Струмица On Our Way Home Дина Дума Филмска и ТВ режија
40 Синедејс-Скопје Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
41 Скопје филм фестивал Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
42 Филмски фестивал Херцег Нови - 2014 Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
43 Интернационален филмски фестивал -Браќа Манаки – Битола Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија 2014
44 Short Film Festival of the Cote Bleue, Франција Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија 2015
45 KRAF 2014 (Kragujevački Festival Antiratnog i Angažovanog Filma) Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
46 Фестивал KRAF-Крагуевац Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија 2018 прва награда од жири за најдобар филм
47 Фестивал KRAF-Крагуевац Шекспирова 9/1 Владимир Митревски Филмска и ТВ режија 2018 прва награда од публика
48 International Student Film Festival “Skomrahi”, Macedonia Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2013
49 International Documentary Film Festival “Makedox”, Macedonia Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2014
50 Student Film Festival “Shtip”, Macedonia Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2014
51 Skopje Film Festival, Macedonia Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2014
52 Romanian Documentary film festival, Romania Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2014
53 “See a Paris”, France Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
54 "TeatroMediteraneoOccupato", Palermo, Italy Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
55 Herceg Novi Film Festival, Montenegro Сидо Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
56 Скомрахи - студентски фестивал (ФДУ, Скопје) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
57 MakeDox, International Creative Documentary Festival (Skopje, Macedonia) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
58 Watch Out! Tetovo Film Festival (Tetovo, Macedonia) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
59 Fringe! Queer Art and Film Festival (London, UK) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
60 STIFF, Sydney Transgender International Film Festival (Sydney, Australia) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
61 Balkans Beyond Borders Film Festival (Sarajevo, Bosnia and Herzegovina) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
62 Balkan Fest 4 (Thessaloniki, Greece) Би се викал Барбра Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
63 Тhe goddess of the throne film festival, Косово Направи сам Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2013
64 International Student Film Festival “Skomrahi”, Macedonia Најтешкиот чекор Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2014
65 International "Tilt Challenge", Вашингтон, САД Најтешкиот чекор Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
66 International "Tilt Challenge" Washington DS, USA Најтешкиот чекор Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015 Bronze Award, 3th place
67 Videnie International Festival (Kemerovo, Russia) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2015
68 Култиватор фестивал (Скопје, Македонија) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2015
69 Cherry Film Festival (Serbia) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2015
70 Skopje Film Festival (Macedonia) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2014
71 Film Fest Kosova The Goddess on the Throne (Kosovo) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2014
72 Skomrahi Student Festival (Macedonia) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2014
73 Прво па женско (Македонија) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2014
74 KRAF (Serbia) Надвор е ладно Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2015 награда од публика
75 Скопски филмски фестивал, Македонија Пилешка супа Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија 2014
76 Филмски фестивал Fest Film Kosova “Goddess on the Throne, Косово Пилешка супа Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија 2014
77 Фестивал за процесирање култура ДРИМОН , Македонија Пилешка супа Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија 2014
78 Children first: Anthropological Film Festival of Children and Youth, Slovenija Пилешка супа Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија 2015
79 Скомрахи (Скопје) Наназад Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
80 Слободна зона 4 (Виница) Наназад Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
81 Watch Out - Tetovo Film Festival Наназад Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
82 Festival intergalactique del image alternative – Brest Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
83 МакеДокс – Скопје Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
84 Skopje film festival – Skopje Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
85 Слободна зона (Free Zone) – Виница Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
86 Битола отворен град (Bitola open city) – Битола Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
87 Прво па женско - Скопје Пролог Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
88 Skopje Film Festival Ин абсентиа Дина Дума Филмска и ТВ режија
89 Cinedays- Skopje Ин абсентиа Дина Дума Филмска и ТВ режија
90 International Cinematographers Film Festival Brothers Manaki ( student program) Ин абсентиа Дина Дума Филмска и ТВ режија
91 Berlinale - Germany Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012
92 Irish Film Institute- Family Film Festival - Ireland Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012
93 Cinedays Film Festival, Skopje - Macedonia Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија
94 9th CIICFF Bengaluru - India Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2014
95 Altin Koza International Film Festival, Turkey Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012
96 Aster Fest International Short Film Festival, Strumica - Macedonia Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012 Best short film
97 Aster Fest International Short Film Festival, Strumica - Macedonia Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012 Best young author
98 Dream Fest International Short Film Festival - Romania Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012 Best short film
99 Tuzla Film Festival - Bosnia and Herzegovina Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012 Best short film
100 Manaki Brothers International Film Festival, Bitola - Macedonia Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012 Special mention small camera 300
101 Mediterranean Film Festival of Montpellier, France Бардо Марија Апчевска Филмска и ТВ режија 2012 Cinecourt Award ( by Cine+)
102 International “Skopje Film Festival” Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
103 "National Film Festival of Unprofessional Film by the Cinema Union of Macedonia" Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015 1 place for best short film
104 "National Film Festival of Unprofessional Film by the Cinema Union of Macedonia" Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015 best camera
105 Drim On, Struga, Macedonia Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
106 Herceg Novi Film Festival Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015
107 UNICA Film Festival, St. Petersburg, Russia Кројачи Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2015 награда – почесна диплома
108 Herceg Novi Film Festival во Црна Гора Мама Лидија Мојсовска Филмска и ТВ режија 2015
109 Контракадар - Битола 50 литри Кристина Ризоска Филмска и ТВ режија
110 Скопје филм фестивал Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
111 Филмски фестивал Херцег Нови Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
112 Филмски фестивал-Браќа Манаки – Битола Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
113 Holly shorts Los Angeles-California Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
114 Shortz! Film festival-Chico –California Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
115 Los Angeles Cine Fest-Los Angeles-California Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
116 12 Monts film festival-Cluj-Napoca-Romanija Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија
117 Short Film Festival of the Cote Bleue, Франција Карма Владимир Митревски Филмска и ТВ режија 2015
118 Montenegro Film Festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
119 Cameraimage Film Festival- Poland Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
120 Pula Film Festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
121 International Cinematographers Film Festival Brothers Manaki Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
122 CineFest Los Angeles Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
123 TMFF- United Kingdom Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
124 Cinema City Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
125 Taratsa film festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
126 Tuzla Film Festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
127 Festival of Tolerance- Zagreb Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
128 Skopje Film Festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
129 Cinadays- Skopje Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
130 Ugu Film Festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
131 Short Film Festival of the Cote Bleue, Франција-2015 Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
132 Los Angeles Cine Fest Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија
133 Montenegro Film Festival Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија Grand Prix
134 TMFF- United Kingdom Враќање Дина Дума Филмска и ТВ режија Best Short
135 Filmski Front Festival Novi Sad, Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија
136 Hercegnovski filmski festival Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2014
137 ICFF Manaki Brothers Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2014
138 Cinedays Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2014
139 Pula Film Festival Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2015
140 Short Film Festival of the Cote Bleue Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2015
141 Tuzla Film Festival Аудиција Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2015
142 DocuMa, Макарска Љубител на сто кецови Михаил Димитров Филмска и ТВ режија 2014
143 Festival intergalactique de l’image alternative во Брест, Франција Љубител на сто кецови Михаил Димитров Филмска и ТВ режија 2014
144 EUROSHORTS, Полска (Вон)земјанинот Ли Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа 2014
145 КФФ (Краљевски Филмски Фестивал), Краљево, Србија (Вон)земјанинот Ли Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа 2015
146 Herceg Novi Film Festival, Црна Гора (Вон)земјанинот Ли Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа 2015
147 Фестивал на студентски филм „Будење“, Белград, Србија (Вон)земјанинот Ли Сашко Мицевски Филмска и ТВ монтажа 2015
148 Skopje Film Festival (Skopje) Олеандер Ана Јакимска Филмска и ТВ режија
149 DocuMa, Макарска, Хрватска Зелени ѕидови, црна храна Сандра Ѓоргиева Филмска и ТВ монтажа 2015
150 Селектиран во официјална конкуренција на Saraevo Film Festival Зелени ѕидови, црна храна Сандра Ѓоргиева Филмска и ТВ монтажа 2015
151 Интернационален фестивал за документарен филм - Тирана Студантс Тамара Котевска Филмска и ТВ режија 2017 Best Balkan film
152 Trieste Film Festival (Italy) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
153 Mediterranean Short Film Festival of Tangier (Morocco) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
154 Tehran International Short Film Festival (Iran) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
155 International Kurzfilmtage Winterthur (Switzerland) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
156 Herceg Novi Film Festival (Montenegro) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
157 Podgorica Film Festival (Montenegro) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
158 Mzansi Women’s Film Festival (South Africa) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
159 Skopje Film Festival (Macedonia) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
160 Balkan Film Food Festival (Albania) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
161 KineNova International Film Festival (Macedonia) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
162 KRAF (Serbia) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
163 DRIM Short Film Festival (Macedonia) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017
164 Tirana International Film Festival (Albania) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017 BEST DEBUT FILM
165 Mequinensa International Film Festival (Spain) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017 BEST SHORT FICTION FILM
166 FerFilm International Film Festival (Kosovo) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017 BEST SHORT FICTION FILM
167 LIFFE , Student Competition (Serbia) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017 BEST DIRECTING
168 Shanghai International Film Festival (China) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2017 Golden Goblet Nomination for BEST SHORT FILM
169 ProFiFest- Prokuplje (Serbia) Ќе дојдат децата Ана Јакимска Филмска и ТВ режија 2018 најдобар игран филм
170 Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
171 ФИОФА Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
172 Скопски филмски фестивал Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
173 Cinema Church (Љубљана) Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
174 ZOOM Film Festival (Љубљана) Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
175 Omladinski Filmski Festival (Сараево) Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
176 Меѓународен филмски фестивал на краток филм - Тетово Испитна вежба I г. II семестар Филипа Сара Попова Филмска и ТВ режија 2018
177 Cinedays, Skopje – Македонија Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2017
178 Archipelago International festival of short film and new image, Rome - Italy Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2017
179 International student film festival New Wave- Sofia – Bulgaria Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2017
180 Feelmotion 3.0 – Охрид, Македонија Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера
181 Movies that matter – Hague, Netherlands Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера
182 Go short -International film festival – Nijmegen, Netherlands Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера
183 Zlin Film Festival, Zlin - Czhech Republic Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера
184 Меѓународен филмски фестивал на краток филм - Тетово Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018
185 Киненова – меѓународен фестивал на дебитантски филм Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера
186 Timi short, Timisoara, Романија Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера специјална награда од жири
187 FreeZone - Белград, Србија Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера награда од публика
188 Kinosmena, Short Film Festival, Misnk, Belarus Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018 награда за најдобар краток филм
189 Balkan Film Food Festival, Pogradec, Albania Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018 Balkan spirit award
190 Leuven International Short Film Festival, Leuven, Belgium Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018 Special Jury Mention
191 Artinvita- Abruzzo International Festival, Abruzzo, Italy Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2019 Producer best film prize 3rd
192 Artinvita- Abruzzo International Festival, Abruzzo, Italy Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2019 Schools price for best film
193 Fresco International Film Festival, Yerevan, Armenia Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2019 Best message for love
194 New Wave International Student Film festival, Sofia, Bulgaria Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018 Award for best screenplay
195 New Wave International Student Film festival, Sofia, Bulgaria Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018 Audience award for best film
196 Feelmotion, Ohrid, Macedonia Награда Лидија Мојсовска, Бранко Аврамовски, Михаил Димитров. Филмска и ТВ режија, Филмска и ТВ монтажа, Филмска и ТВ камера 2018 Best inspirational film
197 Drim Short Film Festival Заб Ајдин Ислами Филмска и ТВ режија 2018
198 Drim Short Film Festival Другиот Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија 2019
199 Лесковачки филмски фестивал Тишина Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија 2018
200 Drim Short Film Festival Тишина Батухан Ибрахим Филмска и ТВ режија 2018
201 Zagreb Film Festival Како научив да играм шах Борјан Стојков Филмска и ТВ режија 2018 прва награда
202 Cinedays Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2018
203 Drim Short Film Festival Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2018
204 POFF Shorts (black Nights Film Frestival) – Талин, Естонија Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија
205 PUNE Short Film Festival – Пуне, Индија Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2019
206 Hollywood North Film Awards – Торонто, Канада Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2019
207 Short Film Brakes – Онлајн Фестивал Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2019
208 Slum Film Festival – Најроби, Кенија Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2019
209 Beach Film Festival – Охрид, Македонија Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2019
210 Balkan Beyond Borders Short Film Festival – Атина, Грција Иднината е наша Андреј Георгиев Филмска и ТВ режија 2019
211 International student film festival New Wave, Софија, Бугарија Обид за среќна приказна Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2019
212 Pula Film Festival, Хрватска Обид за среќна приказна Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија 2019
213 Adelaide International Youth Film Festival, Јужна Австралија Обид за среќна приказна Лавинија Софрониевска Филмска и ТВ режија